شنبه, 03ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر مرگ هزاران دام در کهگیلویه وبویراحمد

خبر

مرگ هزاران دام در کهگیلویه وبویراحمد

برگرفته از فرارو

شیوع یک نوع بیماری دامی در کهگیلویه و بویراحمد باعث مرگ هزاران دام سنگین و سبک در این استان شده به طوری که دامداران از ترس بیمار شدن دامهایشان اقدام به فروش ارزان قیمت دام در منطقه می کنند.

در حالیکه طی سالهای اخیر پدیده خشکسالی خسارت زیادی به روستاییان بی بضاعت این استان وارد کرده اینک نیز در سالی که مشکل خشکسالی تا حدودی رفع شده این بیماری دامی به معضلی جدید برای دامداران این استان تبدیل شده است.

مرگ بیش از پنج هزار دام در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل مدیریت بحران استان گفت: تاکنون حدود پنج هزار راس گوسفند و بز و بالغ بر 50 راس گاو و گوساله بر اثر این بیماری در استان از بین رفته اند.

محمد امیری در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج افزود: این بیماری بالغ بر 10 میلیارد ریال به دامداران این استان خسارت وارد کرده است.

وی این بیماری را جدید و ناشناخته در کشور عنوان کرد و بیان داشت: کار نمونه برداری از دام های بیمار انجام شده و به مراکز تشخیص کشور ارسال شده است.

امیری یادآور شد: به گفته کارشناسان دام پزشکی، این بیماری نوع جدید "تب برفکی" به نام "تب برفکی هندی" است که از خارج از کشور وارد ایران و سپس از استان خوزستان به این استان وارد شده است.

وی اضافه کرد: بزرگ شدن کیسه صفرا، ایجاد تاول در دهان، چسبندگی ترشحات بینی و دهان و فلج شدن دست وپا از مهمترین علائم این بیماری است که ظرف یک روز دام را از پای در می آورد.

امیری اظهار داشت: از زمان شیوع این بیماری تاکنون بالغ بر یک میلیون دام در این استان واکسینه شده اند.

وی توزیع مواد ضدعفونی، هماهنگی با استانهای همجوار و ایجاد پست قرنطینه جهت جلوگیری از ورود دام آلوده و اطلاع رسانی از طریق توزیع بروشور را برخی از اقدامات مدیریت بحران استان عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با انجام این اقدامات و مشارکت خوب مردم تا حدودی این بیماری کنترل شده است.

فروش ارزان دامها از ترس ابتلا به بیماری
بخشدار باشت در شهرستان گچساران نیز شیوع بیماری در بین دامهای این منطقه را نگران کننده عنوان کرد و گفت: تاکنون بالغ بر دو هزار و 300 راس دام به علت شیوع بیماری ناشناخته دامی در این بخش تلف شده اند.

علی اصغر قلی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج افزود: تا هفته گذشته این بیماری که برخی آن را "تب برفکی هندی" می گویند، تنها در پنج روستای این بخش شیوع پیدا کرده بود اما هم اکنون در اکثر روستاهای این بخش شیوع یافته است.

وی بیان کرد: این مسئله باعث شده است که دامداران بی بضاعت این منطقه از ترس این بیماری، دام های خود را با قیمت بسیار ارزانی بفروشند.

قلی پور با بیان اینکه شغل اکثر روستاییان این منطقه دامداری و کشاورزی است، تصریح کرد: در سالهای گذشته خشکسالی باعث از بین رفتن محصولات کشاورزان این منطقه شد و اکنون هم این بیماری در حال نابود کردن دامداری این منطقه است.

بخشدار باشت اظهار داشت: اگر این وضعیت در بخش باشت ادامه یابد تبدیل به بحرانی در این بخش می شود.

خطر شیوع بیماری تا استانهای مرکزی
وی یادآور شد: هم اکنون فصل کوچ عشایر است و بخش باشت در مسیر کوچ عشایر با استانهای مرکزی قرار دارد و اگر این بیماری کنترل نشود این احتمال وجود دارد که دام های عشایر نیز مبتلا شوند و این بیماری تا مناطق ییلاقی یاسوج، سمیرم و شهرضا نیز گسترش یابد.

بخشدار لنده در شهرستان کهگیلویه نیز گفت: تاکنون حدود هزار و 200 راس دام سبک و سنگین در روستاهای این بخش تلف شده اند.

حمیدرضا جمالی افزود: این بیماری ابتدا در یکی از روستاهای همجوار با شهرستان بهمئی آغاز شد و سپس در هشت روستای دیگر این بخش شیوع یافت.

وی بیان کرد: شغل اغلب مردم این روستاها دامپروری است و تمام سرمایه آنها همین دامها هستند.

پیش از این فرماندار بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از تلف شدن بیش از هزار و 200 راس دام در این شهرستان بر اثر بیماری "تب برفکی هندی" خبر داده بود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه