پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست نام‌آوران ایرانی بزرگان آیین نکوداشت روز اصفهان و دیدار با استاد مهریار

نام‌آوران ایرانی

آیین نکوداشت روز اصفهان و دیدار با استاد مهریار

 

برگرفته از تارنگار ایران نامه - دکتر شاهین سپنتا

نکوداشت روز اصفهان

آیین نکوداشت روز اصفهان و دیدار با استاد مهریار

آیین نکوداشت روز اصفهان، با حضور گروهی از اصفهان شناسان در خانه استاد محمد مهریار برگزار شد. در این دیدار گروهی که به مناسب یکم آذر ماه روز نکوداشت اصفهان انجام شد، شماری از اصفهان شناسان و پژوهشگران در حضور اصفهان شناس برجسته، استاد محمد مهریار، ویژگی های شهر تاریخی اصفهان را برشمردند. در ابتدای این نشست ، حشمت اله انتخابی روزنامه نگار و  پژوهشگر گزارشی را از چگونگی انتخاب روز اصفهان ارائه داد و سپس محمدعلی موسوی فریدنی پژوهشگر و نویسنده کتاب " اصفهان از نگاهی دیگر" در سخنان خود به اهمیت تاریخی روز یکم آذر و همچنین تفسیر نماد اصفهان که با اقتباس از نماد برج قوس انتخاب شده است ، پرداخت و ویژگی های آن را یادآور شد.

در ادامه ، پس از سروده های زیبای استاد مهریار درباره اصفهان و کوه صفه ، دو تن دیگر از شاعران اصفهانی ، مصطفی امامی و علی لطفی سروده های خود را درباره اصفهان برای حاضران خواندند و پایان بخش این دیدار، برنامه شاهنامه خوانی بود که توسط برادران احمدی صورت گرفت.

همه ساله در یکم آذرماه همزمان با روز نکوداشت اصفهان، دوستداران اصفهان به صورت گروهی به دیدار یکی از اصفهان شناسان می روند و تلاش های او را در پاسداشت گنجینه های تاریخی این شهر ارج می نهند.  

 

گفتنی است ،  در تاریخ آدینه 16/2/1384 خورشیدی ، در نشستی که در منزل  استاد گران مایه محمد مهریار و با حضور جمعی از پژوهشگران و اصفهان شناسان برگزار شد ، حاضران ضمن در نظر گرفتن همه جوانب فرهنگی ، تاریخی و اجتماعی، به رای اکثریت روز « یکم آذر ماه » هر سال  را  به عنوان  « روز نکوداشت اصفهان » گزینش و  تصویب نمودند و تاکید کردند :

« ...  از آنجا که احداث باروی حفاظتی یا حصار بزرگ اصفهان به منظور تضمین امنیت شهر تاریخی اصفهان در دوران دیلمیان  و  در زمان حسن رکن الدوله دیلمی ( 366  - 322 هجری قمری ) صورت گرفت  و  برپایی  این  باروی  امنیتی به عنوان نقطه عطفی در تاریخ اصفهان شناخته می شود ،  یاد روز آن رویداد تاریخی از این روی شایسته تر از دیگر پیشنهادهاست . همچنین چون در آن زمان برپایی باروی بزرگ اصفهان بر بنیان زایچه این شهر در آذر ماه ( برج قوس ) صورت گرفت ، لذا  روز  یکم آذر ماه هر سال ( مطابق با 22 نوامبر  ) به عنوان روز  نکوداشت اصفهان برگزیده می شود . همچنین نگاره تاریخی منقوش بر کاشی کاری های سردر بازار قیصریه اصفهان که با  اقتباس  از صورت فلکی برج قوس ( آذر ماه )  و  با محتوایی متعالی طراحی شده است ، به عنوان نماد این روز گزیده شد. »

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه