انجمنها
ارجگذاری از بنیاد فردوسی؛ تشریح مهمترین دستاوردهای فرهنگی ورزش پهلوانی و زورخانهای
- انجمنها
- نمایش از چهارشنبه, 15 شهریور 1391 06:50
- بازدید: 5251
به گزارش روابط عمومی بنیاد فردوسی، در عصرگاه چهاردهم شهریورماه همزمان با برپایی دومین دوره آیین نکوداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای از تلاشهای بنیاد فردوسی به عنوان برترین سازمان مردمنهاد کشور در زمینه ترویج فرهنگ پهلوانی با سپاسنامه، نماد ورزش پهلوانی و زورخانهای و جایزه نقدی تقدیر شد.
adidas born original women costume for sale - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للرجال مع تخفيضات 25 , نمشي - 75% أونلاين في السعودية | Grailify - air force new mexico basketball - nike and jordans 50 dollars in gold price list Light Smoke Grey
در بخشی از سپاسنامهای که به یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی از سوی علیرضا صفارزاده، رییس ستاد نکوداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای پیشکش شد، آمده است: «طبق ارزیابیهای انجام گرفته، بنیاد فردوسی با اقدامهای شایسته توانسته در ترویج فرهنگ پهلوانی و توسعه ورزش زورخانهای گامهای ارزشمندی بردارد و به عنوان برترین سازمان مردمنهاد معرفی میگردد. بدینوسیله همزمان با دومین نکوداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای (17 شوال برابر با 14 شهریور 1391) از دست اندرکاران بنیاد فردوسی، تقدیر و سپاسگزاری مینماید.»
گفتنی است در حاشیه آیین نکوداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای نشستی خبری با حضور علیرضا صفارزاده، رییس ستاد نکوداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای در تالار وحدت برگزار شد.
شایان ذکر است در این نشست خبری مهمترین سرفصلهای «دستاوردهای فرهنگی شش ساله ورزش پهلوانی و زورخانهای» به آگاهی اهالی رسانه رسانده شد:
1- ثبت ملی آیینهای پهلواني و زورخانهاي (در تاریخ هشتم دی ماه 1387).
2- ثبت جهانی آیینهای پهلوانی و زورخانهای در سازمان جهانی يونسكو به عنوان میراث معنوی بشریت در اجلاس کنیا (25 آبان 1389 – 16 نوامبر 2010).
3- تصویب آييننامه ترويج فرهنگ پهلوانی از طريق ورزش زورخانهای از سوی شورای فرهنگ عمومی و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی که این آییننامه در دهم تیرماه 1390 با شرح وظیفههایی جداگانه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به 18 نهاد کارگزار کشور، ابلاغ شده است.
4- تصویب روز ملی 17 شوال به عنوان «روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای» در متن تقویم رسمی کشور، سالروز نبرد پهلوانی امام علی (ع) با عمرو ابن عبدود در جنگ خندق؛ تصویب این رویداد در سال 1389 به وسیله شورای فرهنگ عمومی کشور به انجام رسید و از سال 1392 در متن تقویم رسمی کشور درج خواهد شد.
5- احيای فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای به عنوان ورزش ملی كشور با تعامل گسترده و دایمی با بیش از 35 وزارتخانه و سازمان كه عمدتا به امضای تفاهمنامه انجامیده است که از آن جمله میتوان به تفاهمنامه با بنیاد فردوسی اشاره داشت.
6- ساخت و گسترش زورخانههای کشور از300 باب در سال 1385 به 583 باب در سال 1391 و 143باب در حال احداث از جمله ساخت 17 زورخانه در دانشگاههای کشور.
7- راهاندازی آکادمی ورزش پهلوانی و زورخانهای به عنوان تنها مرجع و مرکز فنی، علمی و آموزشی این ورزش در ایران و جهان و برپایی نخستین دوره کاردانی مربیگری ورزش پهلوانی با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی در سال 1391.
8- انجام مقدمات لازم برای راهاندازی موزه، کتابخانه و مرکز اسناد تاریخی و تخصصی ورزش باستانی کشور.
9- اعزام 22 مورد تیمهای ملی و استانی ورزشهای پهلوانی و زورخانهای و گروههای هنری به کشورهای گوناگون برای معرفی فرهنگ پهلوانی که از آن جمله میتوان به کشورهای: ایتالیا، فرانسه، اتریش، چین، قطر، ژاپن، لبنان، ترکیه، امارات، نپال، کویت، بنگلادش، تاجیکستان و افغانستان اشاره داشت.
10- طراحی و تولید نرمافزار چندرسانهای مرشدی برای اجرای ورزش زورخانهای با امکان انتخاب نوای مرشد، صدای ضرب و زنگ، حرکات ورزشی و تنظیم زمان اجرای حرکات.
11- برگزاری 3 دوره جشنواره مرشدان برتر ایران زمین ویژه برگزیدن برترین آواها و نواهای پهلوانی و برگزاری نخستین جشنواره غدیرخوانی مرشدان در سطح کشور و استانها.
12- تولید و امکان ارایه سراسری آلبوم صوتی 9 مرشد برتر کشور برای علاقهمندان به هنر اصیل مرشدی.
13- طراحی و اجرای 5 دوره مسابقه قهرمانی کشور برای خردسالان و نونهالان دانشآموز با تدوین قوانین و تولید تجهیزات مرتبط و برگزاری 3 دوره مسابقه پهلوانی ویژه دانشپژوهان علوم دینی و مشارکت در برگزاری مسابقههای ویژه دانشجويان و دانشآموزان.
14- راهاندازی انجمن و هیات پهلوانی و زورخانهای در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش.
15- طراحی و راهاندازی سایت خبری فدراسیون پهلوانی و زورخانهای (دلیرستان) و انتشار نشریه تخصصی با نام «فصلنامه دليرستان».
16- احیای سنت پسندیده گلریزان با برگزاری چندین نوبت مراسم در زورخانههای کشور.
17- راهاندازی دبیرخانه دایمی جشنواره فرهنگی و هنری فرهنگ پهلوانی و زورخانهای در شهر اصفهان و تعیین این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی ورزش پهلوانی و زورخانهای.
18- تولید فیلم مستند تاریخ ورزش باستانی «سرشتنامه»؛ تولید فيلم معرفی ورزش زورخانهای با نام «رخصت» مطابق با استانداردهای جهانی و عرضه به 6 زبان مطرح دنیا: انگلیسی، فرانسوی، عربی، آلمانی، چینی و فارسی.
19- تدوین و انتشار کتابچه معرفی ورزش زورخانهای به 4 زبان انگليسی، چینی، ژاپنی و فرانسوی؛ تدوین و توزیع نخستین کتاب «آموزش کشتی پهلوانی» و کتاب «آموزش ورزش زورخانهای»؛ تدوین و انتشار دهها کتاب با عنوان «کتاب پهلوان» برای معرفی پهلوانان نامی تاریخ و نشر کتاب شعر «مرشد جبرائیل» اثر استاد علی انسانی برای بهرهبرداری مرشدان.
20- طراحی، نشر و توزیع دهها پوستر، بروشور و محصول تبلیغی، آموزشی، فرهنگی و نیز یادگارهای فرهنگی ویژه معرفی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای.