گردشگری
اعجاز بهار در پایتخت طبیعت ایران - برای دیدن زیباترینها سفر کنید
- گردشگری
- نمایش از سه شنبه, 15 فروردين 1391 09:19
- بازدید: 6434
خبرگزاری مهر: شهرستان دورود با عنوان پایتخت طبیعت ایران شهرت یافته است، پایتختی که زیباترین دریاچه آب شیرین ایران، زیباترین آبشارهای کشور و رشته کوه اشترانکوه را در خود جای داده است.
nike air force 1 low uv | Nike SB
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان دورود یکی از زیباترین شهرستانهای ایران است که به دلیل طبیعتی دیدنی و سرسبز دارای شهرت زیادی در میان علاقمندان به گردشگری طبیعی در جای جای دنیا است.
بیشتر شهر دورود در منطقه ای دشت مانند واقع شده و بخش کوچکی از آن بر کوهپایه قرار دارد. دورود که در گذشته "بین النحرین" نامیده می شده است در محل تلاقی دو رودخانه "تیره" و "ماربره" شکل گرفته است.
وجود رشته کوه عظیم اشترانکوه در این شهرستان با لقب "آلپ ایران"، وجود دریاچه پر طراوت گهر به عنوان یکی از زیباترین دریاچه های کوهستانی در ایران و جهان، قرارگیری آبشارهای متعددی از جمله آبشار بیشه و آبشار تله زنگ، واقع شدن پریز کوه دورود که از زیبایی خاصی برخوردار است، وجود تالاب فصلی و زیبای قارون، وجود دره زیبا و شگفت انگیز نی گاه و همچنین وجود دشت های لاله واژگون دورود تنها بخشی از زیبایی های پایتخت طبیعت ایران است.
آبشار بیشه، جاذبه ای بی نظیر در دورود
این آبشار یکی از زیباترین آبشارهای کشور است که در بخش پاپی خرم آباد و در ایستگاه راه آهن بیشه واقع شده است. آبشار در مسیر راه آهن خوزستان- تهران واقع شده و سالیانه پذیرای مسافران زیادی از نقاط مختلف کشور به ویژه استان خوزستان می باشد. فاصله این آبشار تا شهرستان دورود که یکی از مسیرهای ارتباطی آن است 30 کیلومتر می باشد.
آبشار بیشه
امکان برقراری ارتباط در این مسیر فقط از طریق راه آهن میسر است و راه ارتباطی آن در حال حاضر با خرم آباد از طریق ایستگاه سپید دشت و از آنجا به خرم آباد است.
ارتفاع آبشار 48 متر تا نقطه برخورد با زمین و 10متر نیز از آنجا تا وصل شدن به رودخانه سزار است.
آبشار شوی، زیباترین آبشار ایران
این آبشار که به قولی زیباترین آبشار ایران است در حوالی روستای شوی و در دامنه سالن کوه (ایستگاه تنگ هفت از توابع شهرستان دورود) واقع شده است. آبشار شوی آبشاری زیبا و دلنشین است که از غاری بیرون می جهد و از گردنه ای بلند به پایین سرازیر می شود.
در فصل بهار از سراسر کشور مردم علاقمند برای تفریح به سوی این آبشار روی می آورند و بخشی از اوقات خود را در اطراف آن سپری می کنند.
این آبشار در گویش محلی به "طاق شوی" معروف است. ارتفاع آبشار ۴۸ متر تا نقطه برخورد با زمین است و ۱۰متر نیز از آنجا تا وصل شدن به رودخانه سزار است و عرض تاج آبشار ۲۰ متر می باشد.
در بالای آبشار، روبروی ایستگاه چشمههای پر آب متعددی دیده میشود که از دل کوه می جوشند و از وسط ایستگاه قطار گذشته و آبشار بیشه را تشکیل می دهند. راه این آبشار از کنار ایستگاه قطار زیر پل راه آهن می گذرد و برای رسیدن به آن باید حدود چند صد متری پیاده روی کرد تا به آبشار رسید و از شهرستان دورود تا بیشه با قطار در حدود ۳۰ دقیقه است.
هوای خنک و با طراوت، سرسبزی و شادابی کوههای بلند و دلنشین بیشه را به یک منطقه دیدنی و جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است.
در پائین ایستگاه و در دل درختان بلند جویبارهای صاف و زلال، اقامتگاههای چوبی و زیبائی در اختیار بازدید کنندگان قرار می گیرد و مسافران و علاقمندان در آنجا به استراحت می پردازند.
آبشار چکان، آبشاری در نهایت زیبایی
در دامنه ارتفاعات مشرف بر دره چکان (جنوب شهرستان دورود) آبشاری در نهایت زیبایی و عظمت جاری است که به آبشار چکان معروف است.
تالاب قارون
این آبشار از درون غاری مشرف بر زمین های زراعی چکان بیرون می جهد و طول فوران آن به ده ها متر می رسد. اطراف آبشار؛ منطقه ای وسیع با فضایی مطلوب و دل انگیز است و در فاصله حدود سه کیلومتری آن امام زاده ای به نام "ابو علی (ع)" واقع شده است.
آب این آبشار در اواخر پاییز به مرور خشک می شود و در روزهای اولیه شروع فصل بهار مجددا با همان فوران به بیرون می جهد. این آبشار یکی از عجایب و زیبایی های طبیعت استان لرستان محسوب می شود.
دره نی گا، گراند کانیون زیبای ایران
در امتداد دریاچه گهر، رودخانهاى به نام سفیدآب جریان دارد که پس از طى چند کیلومتر وارد یک دره نیمه صخرهاى با عرض تقربى ۵۰۰ متر مىشود. این تنگه باریک که رود سفید آب در قعر آن جارى است داراى دیوارههاى صخرهاى بلندى است که فقط پیاده مىتوان در آن راهپیمایى کرد.
در امتداد رودخانه انواع درختان میوهاى خودرو همچون گردو، انجیر، سیب، بادام، توت و... روئیدهاند. این دره صخرهاى به دره "نی گاه" معروف است و همراه با منطقه عمومى اشترانکوه و دریاچه گهر از سوى سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده حیاتوحش اعلام شده است.
در امتداد تنگه تاپله به دریاچه گهر می رسیم که بعد از دریاچه بزرگ تنگ "نی گا بزرگ" شروع می شود که تا "بنار پنبه کار" ادامه می یابد. علت بزرگ نامیدن آن وسعت پهنای این قسمت از تنگه می باشد در شمال نی گا بزرگ اشترانکوه قرار دارد.
نی گاه کوچک نیز چون عرض از نی گا بزرگ بسیار کمتر است به این نام شهرت یافته است. این تنگ از بنارپنبه کار شروع می شود و تا روستای "تی" ادامه دارد. در شمال تنگ ارتفاعات زیبای پریز قرار دارد. دره نی گا کوچک مجموعه ای از دیواره های عظیم و ناشناخته و زیبایی است که به حق می توان از آن به نام "گراند کانیون" ایران نام برد.
دریاچه گهر، زیباترین دریاچه آب شیرین ایران
دریاچه گَهر در میان رشته کوه اشترانکوه در استان لرستان واقع است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و بین بخش زز و ماهرو الیگودرز و بخش مرکزی دورود قرار دارد قرار دارد.
این دریاچه که به "نگین اشترانکوه" معروف است یکی از زیباترین دریاچههای طبیعی ایران به شمار میرود و با ارتفاع ۲۳۶۰ متر از سطح دریا در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شدهاست.
این دریاچه به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور ماندهاست. نحوه دسترسی به این دریاچه از طریق شهرهای دورود و الیگودرز امکانپذیر است ولی آسانترین راه برای دسترسی به این دریاچه از مسیر شهرستان دورود است.
دریاچه گهر
کوهنوردانی که به قلههای اشترانکوه صعود میکنند معمولاً برای رسیدن به گهر از مسیر روستای طیان و بیدستانه حرکت میکنند. برای رفتن از مسیر طیان میتوان از راهآهن تهران-خرمشهر استفاده کرد و در ایستگاه دربند بعد از ایستگاه ازنا از قطار پیاده شد. از شهر دورود تا چشمه خیه (کله محمود) حدود ۱۷ کیلومتر جاده آسفالت است و از چشمه خیه تا دریاچه گهر حدودا ۱۴ کیلومتر مسافت مالرو است.
کسانی هم که مایل باشند میتوانند باچهارپاهایی مثل قاطر و الاغ نیز که توسط افراد بومی جهت حمل بار و یا سواری کرایه میدهند، به دریاچه بروند.
پوشش گیاهی دریاچه گهر شامل درختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار کهور، و موی وحشی میباشد.گلهای لاله واژگون، شقایق، زنبق و لاله وحشی تاج خروسی و اختر میباشند.
حیات وحش دریاچهٔ گهر زیستگاه مناسبی برای آبزیان و دیگر حیوانات وحشی است. منطقه حفاظت شده اشترانکوه با حیات وحش متنوع شامل حیواناتی است از قبیل کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوهای، کفتار، روباه، شغال، خرگوش و انواع پرندگان مانند عقاب، کبک، کبک دری شاهین، تیهو و آبزیان مانند لاک پشت، قورباغه و ماهی قزل آلای رنگین کمان ، خال قرمز و ماهی زرد پر و در فصل زمستان جایگاه مناسبی برای انواع پرندگان مهاجر از قبیل اردک ارده ای و چنگر است.
رشته کوه اشترانکوه
اشترانکوه یکی از مناطق منحصر به فرد و پرجاذبه طبیعی لرستان است که به لحاظ برخورداری از شرایط زیست محیطی و ویژگیهای شناسی زیستگاه مناسب و مستعدی برای رشد و تکثیر وحوش به خصوص پستانداران محسوب می شود.
طبیعت اشترانکوه
اشترانکوه به دلیل واقع شدن در قلب سلسله جبال زاگرس دارای قلل سرد مرتفع بالای سه هزار و 500 متر از سطح دریا و همچنین دره های نسبتاً گرم است. اشترانکوه رشته کوهی به طول تقریبی 50 کیلومتر است که در جهت شمال غربی-جنوب شرقی امتداد دارد.
یخچال های طبیعی و دائمی این رشته کوه که یکی از زیباترین کوه های کشور به شمار می رود در تمام سال از برف و یخ پوشیده است. اشترانکوه در جنوب شهر درود و ازنا قرار دارد. اشترانکوه به آلپ ایران نیز معروف است البته این نام تنها به خاطر بلند بودن آن رویش گذاشته نشده است بلکه به دلیل شیب تند کوههایش و دره های جوان و "وی" شکل و یخچالهای طبیعی است. ارتفاع بلند ترین قله آن سن بران 4150 است.
کوه پریز، از شگفتیهای طبیعت ایران
کوه پریز در 10 کیلومتری جنوب شرقی دورود قرار دارد. جنوب پریز به دره معروف نی گاه متصل است. ارتفاع کوه پریز 3095 متر و معروفترین قله آن معروف به "کر و دختر" است.
کوه پریز که با ارتفاع 3060 متردر قسمت جنوبی شهرستان دورود قرار دارد یکی از زیباترین کوه های ایران به شمار می رود.
چشمه اسرار آمیز "وقت و ساعت" در طول سال همیشه آب دارد و در مدت زمان معین سرشار از آب است و در مدت زمان دیگر کاملا خشک می شود و این جوشش و بی آبی یه طور متناوب همیشه ادامه دارد. میزان آب موجود در این چشمه در فصل های مختلف سال متفاوت است.
در فصل پاییز در سه دوره زمانی عملکرد چشمه به این صورت است: به مدت 40 آب آن کاملا قطع می شود ولی برای 10 دقیقه 50 درصد از حجم آب بطور شگفت انگیز از چشمه می جوشد و جریان دارد سپس به مدت 45 دقیقه آب آن به طور کامل قطع می شود و دوباره برای 10 دقیقه کمی بیشتر از دفعه قبل یعنی حدود 60 تا 70 درصد حجم کل آب در چشمه جریان پیدا می کند.
در فصل بهارحجم آب چشمه به اندازه یک رودخانه است و کف غار را که حدود 10 متر پهنا دارد پر آب می کند و به اندازه 29 سانتی متر از کف غار بالا می آید. این چشمه یکی از تفرجگاه های زیبا لرستان است که در شهرستان دورود قرار دارد.
زیبایی های پایتخت طبیعت ایران در این چند بند خلاصه نمی شود، باید به دورود سفر کنی تا ببینی که قطعه ای از بهشت چگونه اینجا تجلی یافته است تا چشمان زیبایی پسند انسان را از زیبایی های خود لبریز کند.
پس کوله بارت را ببند و در هر کجای ایران اسلامی قرار داری برای از دست ندادن بهار پایتخت طبیعت ایران، دورود را مقصد سفر خود انتخاب کن و سفر به سرزمین شگفتی ها را در گنجه خاطرات خود ثبت کن.
دیدگاهها
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا