پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست کتاب‌شناخت کتاب‌ جستارهایی در زبان فارسی

کتاب‌

جستارهایی در زبان فارسی

تاکنون زبان فارسی در پژوهش‌های محققان سهم چندانی نداشته است و صرفِ‌نظر از تحقیقات مربوط به مسائل تاریخیِ زبان فارسی، در عرصه‌های دیگر زبان فارسی کمتر به پژوهش پرداخته شده است.

cheap shoes nike dunk sb silver box collection - Low shoes - GiftofvisionShops - nike jordans retro 1 camo shoes black friday deals , Sneakers - Women's shoes | nike runners men white hair girls anime characters Retro High OG Patent 'UNC Blue Chill' (W) , BabylinoShops , nike runners men white hair girls anime characters

تاکنون زبان فارسی در پژوهش‌های محققان سهم چندانی نداشته است و صرفِ‌نظر از تحقیقات مربوط به مسائل تاریخیِ زبان فارسی، در عرصه‌های دیگر زبان فارسی کمتر به پژوهش پرداخته شده است. ازاین‌روست که استادان و دانشجویان رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی آن‌گاه که به متون می‌پردازند، از مسائل زبان فارسی مغفول می‌مانند؛ فی‌المثل تاریخ بیهقی به‌عنوان یک متن پیراسته با ویژگی‌های زبانی مطالعه نمی‌شود، بلکه در آن جریان تاریخ شاهان و امیران و شکار شیر سلطان مسعود و بر دار کردن حسنک وزیر، بیش از خصایص و برجستگی‌های زبانی مورد توجه است. همین گونه است شاهنامهٔ فردوسی که دانشجو در آن به مسائل تاریخی، اساطیری، حکمی و دیگر موضوعات، بیش از مسائل زبانی توجه می‌کند و در عوض، در بیان کوتاه‌ترین عبارت دربارهٔ ویژگی‌های زبانی این آثار ناتوان است. این مسئله زمانی نمود بیشتر می‌یابد که با نگاهی ساده درمی‌یابیم که زبان فارسی موضوعات فراوانی برای تحقیق و پژوهش دارد که انجام آن‌ها همّتی جدّی می‌طلبد و تا زمانی که نگاه‌های سنّتی بر فضای زبان و ادب فارسی حاکم باشد، این امر محقَّق نخواهد شد.
    کتاب حاضر، به‌منظور تغییر ذائقهٔ دانشجویان در پژوهش‌های زبانی و تشویق آنان به این نوع تحقیقات تدوین شده و شامل ده مقاله با عناوین ذیل است: «ظرفیت ترکیبی ضمایر اشاره و نقش آن‌ها در زبان فارسی»، «تحول ساختی و معناییِ «نفر»»، «تخفیف تکواژهای اشتقاقی و صرفی»، «ویژگی‌های زبانی شعر رودکی»، «ساختمان مکررها و نقش آن‌ها در مثنوی معنوی»، «نقش استادان اصفهانی در اعتلای دستورنویسی فارسی»، «تخفیف مصوت‌های بلند و کوتاه در زبان فارسی»، «تخفیف صامت‌ها در زبان فارسی»، «نقش‌های ناهمگون در کلمات مکرر همسان (در غزلیات شمس)»، «بررسی روش تکرار در ساخت واژه در زبان فارسی».

کتاب جستارهایی در زبان فارسی، نوشتهٔ دکتر عباسعلی وفایی، عضو شورای علمی گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی است که انتشارات سخن آن را در 220 صفحه و با شمارگان 2200 نسخه، به بهای 45000 ریال منتشر کرده است.

منبع: تارنمای فرهنگستان زبان و ادب فارسی

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه