خبر
آغاز سال تحصیلی دانشجویان رشتهٔ ایرانشناسی در بنیاد ایرانشناسی
- خبر
- نمایش از شنبه, 23 شهریور 1392 04:50
- بازدید: 4245
بر اساس مصوبهٔ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مبنی بر آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از نیمهٔ دوم شهریورماه، به منظور ایجاد تعادل زمانی بین نمیسالِ تحصیلیِ اول و دوم و نیز بر اساس تقویم دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی، نیمسال اول سال تحصیلی 93-92 دانشجویان رشتهٔ ایرانشناسی در بنیاد ایرانشناسی آغاز شد.
به گزارش روابطعمومی بنیاد ایرانشناسی، از سال 1383 تا 1388 پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسیارشد رشتهٔ ایرانشناسی در سه گرایش «عمومی»، «تاریخ» و «فرهنگ مردم، آداب و رسوم و میراث فرهنگی» در بنیاد ایرانشناسی صورت پذیرفته است و از سال 1388 تاکنون با اضافه شدن گرایش «اصول نسخهشناسی و مرمت نسخههای خطی و نسخهآرایی»، به آموزش دانشجویان در این گرایش پرداخته میشود.
مقطع دکتری «ایرانشناسی» بنیاد ایرانشناسی نیز از سال 1391 اقدام به پذیرش 3 دانشجو در این مقطع نموده است. پذیرش دانشجویان در هر دو مقطع کارشناسیارشد و دکتری با همکاری دانشگاه شهید بهشتی صورت میپذیرد و دانشنامهٔ دانشآموختگان به امضای ریاست دانشگاه شهید بهشتی و ریاست عالی بنیاد ایرانشناسی میرسد. به علاوه دانشجویان از امکانات دانشگاه شهید بهشتی و بنیاد ایران شناسی به صورت مشترک بهرهمند میشوند و اسکان دانشجویان شهرستانی در خوابگاههای دانشگاه شهید بهشتی صورت میپذیرد.
در سال تحصیلی جدید 34 نفر دانشجو در 4 گرایش کارشناسیارشد، از سوی سازمان سنجش کشور، به بنیاد ایرانشناسی معرفی شدهاند که از این میان 8 نفر در گرایش «عمومی»، شامل 3 نفر آقا و 5 نفر خانم؛ 8 نفر در گرایش «تاریخ»، شامل 2 نفر آقا و 6 نفر خانم؛ 10 نفر در گرایش «فرهنگ مردم و میراث فرهنگی»، شامل 2 نفر آقا و 8 نفر خانم و 8 نفر در گرایش «اصول نسخهشناسی و مرمت نسخههای خطی»، شامل 2 نفر آقا و 6 نفر خانم بودهاند. همچنین 4 نفر در مقطع دکتری «ایرانشناسی» برای سال تحصیلی جدید، جهت ثبت نام به این بنیاد معرفی شدهاند.
خاطرنشان میسازد، در راستای قرارگیری دانش ایرانشناسی در جایگاه اصلی خود، این امر بدون داشتن منابع انسانی متخصص و کارآمد امکانپذیر نخواهد شد. دانشآموختگان ایرانشناسی که منابع انسانی این دانش را تشکیل میدهند میتوانند مهمترین ابزار معرفی فرهنگ، هنر و دانش ایرانشناسی و توسعۀ آن در داخل و خارج از کشور باشند. بنابراین هدف کلی از ایجاد دورهٔ تحصیلات تکمیلی در زمینهٔ دانش ایرانشناسی در بنیاد ایرانشناسی را میتوان موارد ذیل برشمرد:
1- ایجاد محیط مناسب برای مطالعه، تحقیق و بهرهگیری دانشپژوهان و دانشجویان علاقهمند به مباحث ایران شناسی؛
2- ارتقاء دانش افراد متخصص در زمینهٔ ساماندهی مفهومی و درک از مسائل ایرانشناسی؛
3- توسعهٔ دامنهٔ پژوهش، سامانمند ساختن و هماهنگ کردن پژوهشهای علمی در زمینهٔ ایرانشناسی؛
4- کمک به ارتقاء سطح آگاهی فرهیختگان، گروههای اجتماعی و فرهنگی مردم ایران از پیشینهٔ تاریخی تمدن و فرهنگ ایران؛
5- تربیت استادان، محققان و مدیران توانا برای تدریس، تحقیق و ادارهٔ امور واحدهای ایرانشناسی در داخل و خارج از کشور؛
6- تربیت مدیران شایسته و توانا برای ادارهٔ امور فرهنگی، اجتماعی، منطقهای و استانی کشور و رایزنیهای فرهنگی و رسانهای داخل و خارج از کشور؛
7- آگاهی، مطالعه و بررسی و نقد ارزیابی پژوهشهای انجام یافته و دستآوردها و منابع مکتوب ایرانشناسی، در راستای جهتدهی به تحقیقات و گسترش دامنهٔ مطالعات و نوآوریهای ایرانشناسی.