سیوند
کشف روستا و قبرستان ساسانی ـ اسلامی در تنگه بلاغی
- سیوند
- نمایش از دوشنبه, 26 ارديبهشت 1390 08:01
- بازدید: 5408
تهران- 17 اردیبهشت 1384- میراث خبر
گروه استانها: باستانشناسان ایرانی و لهستانی با ادامه کاوشهای خود در دریاچه سد سیوند و برای نجات آثار باستانی تنگه بلاغی، در کناره راه شاهی یک روستا و قبرستان متعلق به اواخر دوران ساسانی و اوایل دوره اسلامی را کشف کردند.
تنگه 18 کیلومتری بلاغی در فاصله 4 کیلومتری از محوطه ثبت جهانی پاسارگاد در استان فارس جای گرفته و بخشی از چشمانداز باستانی پاسارگاد است. این تنگه به اعتقاد کارشناسان محل عبور راهشاهی، مهمترین راه باستانی کشور است که به دستور داریوش هخامنشی ساخته شده است.
«علی اسدی» کارشناس باستانشناسی و سرپرست ایرانی هیات مشترک ایران و لهستان، گفت: «با ادامه کاوشها در محوطه 64 و حفاری توانستیم در چند قسمت از این محوطه به بقایای معماری خشتی و سنگ چین دست پیدا کنیم که نشان میدهد این محوطه یک روستای باستانی است.»
وی با اشاره به اینکه پیش از این تصور نمیکردیم در این محوطه با یک سکونتگاه دایمی روبهرو شویم، گفت: «روستای کشف شده که بزرگترین محوطه شناسایی شده در تنگه است 9 هکتار وسعت دارد و با توجه به سفالهای سطحی آن اعتقاد داریم که این محوطه متعلق به اواخر دوران ساسانی و اوایل دوره اسلامی است.»
همچنین گروه مشترک در بررسیهای چند روز گذشته خود در نزدیکی این روستا و در محوطه 65 یک گورستان را هم کشف کردهاند.
به گفته اسدی این گورستان هم که نیم هکتار وسعت دارد متعلق به دوره ساسانی و اسلامی است که کشف آن برای بررسیهای آینده و مشخص کردن نوع آداب و رسوم مردم منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است.
آبگیری سد سیوند بر اساس برنامه اعلام شده از سوی وزارت نیرو تا پایان سال جاری آغاز میشود. روستای کشف شده همزمان با آبگیری سد به زیر آب خواهد رفت.
هم اکنون به جز گروه 10 نفره کارشناسان ایران و لهستان همزمان کارشناسان آلمانی و فرانسوی هم در تنگه حضور دارند. پیش از حضور این سه گروه کارشناسان ایتالیایی و ایرانی کاوشهایی را در این منطقه انجام دادند که به کشف یک روستای دوره هخامنشی منجر شد.