جمعه, 20ام ارديبهشت

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان

یادمان

کاروانسرای «فرسفج» ثبت جهانی شد

کاروانسرای «فرسفج» همراه با کاروانسرای تاج‌آباد و ۵۲ کاروانسرای دیگر ثبت جهانی شدند. یکی دیگر از کاروانسراهای استان همدان که همچنان ایستاده، کاروانسرای «شاه‌عباسی فرسفج» است.

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته / از واگذاری یک بنای تاریخی تا راه پیدا کردن عطار به یونسکو

واگذاری ساختمان روزنامه اطلاعات، تلاش برای لغو روادید روسیه، کارت ارزی گردشگران خارجی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

معاون میراث فرهنگی کشور: وزارتخانه، پولی برای خرید خانه انیس الدوله ندارد! / آیا سقف خانه سوگلی ناصرالدین شاه فرو می‌ریزد؟‌

سقف خانه «انیس الدوله» سوگلی ناصرالدین شاه، در چهارراه مولوی، طبله کرده و شکم داده است! این خبر را «علی اصغر ملکی» رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران به «ایران» می‌گوید. به‌ گفته او، خانه انیس الدوله نزدیک به 80 سال است که در تملک اتحادیه گوشت است. او خواستار روشن شدن تکلیف خانه از سوی وزارت میراث فرهنگی و شهرداری است.

بی‌دفاعیِ نماد مقاومت اردبیل / «خانه مشروطه اردبیل» پارکینگ می‌شود؟!

بنا را «خانه‌ مشروطه اردبیل» می‌نامند؛ خانه‌ای که در زمان قحطی اردبیل پشتیبان مردم بود و مردم در زمان محاصره توسط روس‌ها اطرافش خندق حفر کردند تا مقابل‌شان وسیله‌ دفاعی ایجاد کنند، اما شایعه‌ها می‌گویند این خانه که به واسطه متروکه بودنش در طول چند ده سال گذشته به حال خود رها شده، قرار است پارکینگ شود.

پروژه‌های ناتمام هخامنشی در دست بررسی

"پـروژه‌هـای نـاتمـام اواخر دوره هخامنشی" را «آوری باخنهایمر»، مدرس زبان‌شناسی خاور نزدیک مرکز تحقیقات جامعه و فرهنگی ایران باستان، غرب استرالیا در موزه ملی ایران در قالب نشستی تخصصی بررسی می‌کند.

خانه «مشروطه» اردبیل ملی شد

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل از ثبت ملی خانه مشروطه اردبیل در فهرست آثار ملی خبر داد.

کاخ گلستان و نیاوران روی تمبرهای شرکت پست جان گرفتند

بخشی از آثار شاخص هنری و تاریخی موزه‌های کاخ جهانی گلستان و مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران روی تمبر ثبت و ماندگار شدند.

آرزویی که از آن حرف می‌زنیم

جای خالی باستان‌شناسان ایرانی در محوطه‌های تاریخی ایران فرهنگی و سرزمین‌های همجوار ایرانِ امروزی سال‌هاست احساس می‌شود؛ نکته‌ای که در طول سال‌های گذشته و حتی در همایش‌های مختلف باستان‌شناسی کمتر کسی به آن اشاره کرده بود تا هفتمین همایش بین‌المللی «باستان‌شناسان جوان ایران و سرزمین‌های همجوار» که رییس انجمن علمی باستان‌شناسی دانشگاه تهران رسما به این موضوع اشاره کرد.

در کنفرانس عمومی یونسکو چه گذشت؟ / تصویب بازگشت اموال فرهنگی قاچاق

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران با اعلامِ برپایی نخستین اجلاس و نمایشگاه بزرگ خوشنویسیِ «راه ابریشم» به میزبانی شهر مشهد، از تصویبِ بازگشت قاچاق اموال فرهنگی به کشورهای مبدأ در یونسکو خبر داد.

قوچ‌های سنگی را در بیابان رها کرده‌اند

سنگ‌قبرهای قدیمی که روزی سمبل حکومت‌ها در مناطق شمال غربی کشور بودند، مدت‌هاست آواره‌ی بیابان‌ها و قبرستان‌های تاریخی این منطقه شده‌اند و از سوی دیگر سودجویان برای پیدا کردن طلا، پیکره‌ها را می‌شکنند.

در همین زمینه