پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی دیده‌بان مازندران «روسیه محوری» در دیپلماسى اشتباه است

دیده‌بان مازندران

«روسیه محوری» در دیپلماسى اشتباه است

 

برگرفته از روزنامه حیات‌نو در تاریخ پنجشنبه 14 آبان

 گروه داخلى - پژوهشگر تاریخ ایران با اشاره به موضوع مذاکرات تعیین رژیم حقوقى دریاى مازندران بر لزوم تاکید ایران بر سهم 50 درصدى از دریاى خزر اشاره کرد و گفت: «روسیه محوری» در دیپلماسى و بویژه دریاى خزر اشتباه است.

هوشنگ طالع در حاشیه برگزارى همایش بین المللى قفقاز در بستر تاریخ در تبریز اظهار کرد: پذیرش سهم کمتر از 50 درصد به عنوان حق ایران در دریاى مازندران در حکم تجزیه کشور خواهد بود.
به گزار ش مهر، وى با اشاره به قرارداد ایران و شوروى سابق در خصوص تقسیم دریاى مازندران گفت: ‌در دو قرارداد 1918 و 1940 بین دولت‌هاى ایران و شوروی، هر یک از طرفین به صورت 50-50 و به طور مشاع مالک دریاى مازندران هستند. طالع در پاسخ به این سوال که عده اى معتقدند فروپاشى شوروی، این قراردادها را بى اعتبار کرده است، ادامه داد: پس از فروپاشى شوروى سابق، جمهورى‌هاى 15گانه تازه استقلال یافته در سال‌هاى 1991 و 1992 در نشست‌هاى آلماتى و مینسک رسما اعلام کردند که میراث برِ اتحاد جماهیر شوروى بوده و تمام قراردادها، بدهى‌ها و دارایى‌هاى آن را مى‌پذیرند.این پژوهشگر تاریخ تصریح کرد: حال چهار کشور از جمهورى‌هاى یاد شده در حوزه دریاى مازندران قرار داشته و مى‌باید قرارداد ایران و شوروى سابق در خصوص این دریا را محترم شمارند.هوشنگ طالع اظهار داشت: کشورهاى یاد شده باید 50 درصد سهم شوروى سابق را بین خود تقسیم کرده و سپس براى تعیین رژیم حقوقى جدید دریاى مازندران، با دولت ایران که مالک 50 درصد دیگر این دریاست وارد مذاکره شوند.وى با اشاره به قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران، یادآور شد: حتى قانون اساسى به مجلس شوراى اسلامى نیز اجازه تغییر در مرزهاى ایران را نداده است.این پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه مجلس تنها حق دارد در تغییرات جزئى مرزى آنهم اگر به سود ایران باشد اظهار نظر کند، افزود: هرگونه تغییر در مرزهاى آبی، خاکى و هوایى ایران طبق قانون اساسى باید به همه پرسى گذاشته شده و هیچ‌کس صلاحیت تصمیم گیرى در این خصوص را نخواهد داشت.طالع در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه باید درخصوص رویدادهاى جهانى واقع بین بود، اظهار داشت: به نظر مى‌رسد بهترین راهکار موجود در خصوص مذاکرات دریاى مازندران، وقت کشى توسط ایران تا رسیدن فرصتى مناسب باشد.وى تصریح کرد: دولت ایران باید در این مذاکرات ضمن اعلام مواضع خود به صورت صریح و شفاف در خصوص حق 50 درصدى خود، بدون امضاى هرگونه توافقی، زمان را به نفع خویش بخرد. طالع با اشاره به اینکه روسیه و دیگر کشورهاى منطقه دریاى مازندران به صورت «نرم» درحال تجاوز به حقوق قانونى ایران هستند، افزود: هرگونه اجبار، زور یا تجاوز به حریم مرزهاى ایران بدون امضاى هرگونه توافق بین دولت‌ها، مالکیت ایران را سلب نمى‌کند. وى با انتقاد از سیاست «روسیه محوری» ایران در دریاى مازندران افزود: مطمئن باشید در صورت تاکید ایران بر حقوق قانونى خود در خصوص سهم 50 درصدى از دریاى مازندران، آسمان به زمین نخواهد آمد.
*************************

امضا برای حقوق حقه ملت ایران در دریای مازندران 
برای حفظ حقوق ملت ایران در دریای مازندران امضا کنید
برپایه‌ی دو قرارداد 1921(مودت) و 1940(تجارت و برپیمایی)، میان ایران و اتحاد جماهیر شوروی، پنجاه (50) درصد دریای مازندران متعلق به ایران است.
از آنجا که در دریای مازندران تحدید حدود میان ایران و شوروی به عمل نیامده است، پذیرش سهم کم‌تر از 50 درصد، در حکم تجزیه‌ی ایران است.    امضا کنید

http://maaz.ir/emza/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه