یکشنبه, 04ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان امامزاده تاریخی را مردم خراب کردند؟!

یادمان

امامزاده تاریخی را مردم خراب کردند؟!

تمام بنای تاریخی «امامزاده حمزه بن علی(ع)» را تخریب کردند، البته به جز ضریح‌اش که احتمالا برای آن هم حتما عذر شرعی داشته‌اند!

Women's shoes - adidas hermosa mesh backpack purple and blue color , GiftofvisionShops - Fitness - adidas nite jogger kids - Sports shoes | adidas chunky sneakers white gold women jeans size

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، بالاخره توانستند حرف خود را به کرسی بنشانند و بنای تاریخی «امامزاده حمزه بن علی(ع)»، محل گردهمایی‌های فصلی مسلمانان که 24 فروردین 1382 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود، را تخریب کردند.


از مدت‌ها پیش قصد تخریب را داشتند تا به قول خودشان مکان گردهمایی فصلی زائران و مسافران را توسعه دهند و زائرسراهایی در شان این مکان بسازند، اما مگر می‌توان به همین راحتی بقعه‌ قرار گرفته در اطراف ضریح را تخریب و وضعیت امامزاده را به این شکل توهین‌آمیز درآورد؟


عملیات تخریب با توجه به عکس‌های منتشر شده با حضور نیروی انتظامی و دو سرباز که به نظر می‌رسد از نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی هستند و افرادی که با توجه به پوشیدن لباس روحانیت به نظر می‌رسد اعضای هیات امنا یا از اداره اوقاف استان چهار محال و بختیاری هستند، تخریب شد و هیچ‌کدام جلوی این تخریب را نگرفتند.


بقعه‌ متبرکه امامزاده «حمزه بن علی(ع)» در شهر بلداجی از توابع استان چهارمحال و بختیاری یکی از قدیمی‌ترین و مهمترین قطب‌های گردشگری مذهبی این استان و مکان گردهم‌آیی فصلی زوار همیشه مطرح بود.


نخستین خبرها در سال گذشته، از در معرض تهدید بودن این امامزاده حکایت داشت، اما حالا آخرین خبرها حاکی از ماجراهای دیگری است و حجت‌الاسلام محسن غلامیان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افرادی که حرفشان به کرسی نشسته را "مردم" می‌خواند.


وی روز گذشته با اعلام این خبر به خبرنگاران با تاکید بر این‌که در این تخریب دستگاه‌های اجرایی هیچ‌گونه دخالتی نداشته‌اند، تصریح کرد: میراث فرهنگی و اوقاف امور خیریه به هیچ عنوان این حرکت نادرست را تایید نمی‎کنند.


غلامیان گفت: کارکنان میراث فرهنگی امروز به منظور مرمت و بازسازی این بنای تاریخی عازم بلداجی شدند که متاسفانه پس از حضور در آن منطقه شاهد تخریب امامزاده بودند.


وی درخور شان و جایگاه نبودن مکان امامزاده را هدف و علت اصلی تخریب این امامزاده از سوی مردم دانست و گفت: مسئولان استان هیچ گاه انتظار این حرکت را از سوی مردم نداشتند.»


با وجود صحبت‌های مطرح شده از سوی مدیرکل اوقاف استان، یک سوال مطرح می‌شود که اگر این تخریب از سوی مردم بوده چرا روحانیت، دو نیروی یگان حفاظت و حتی نیروی انتظامی حاضر در مکان در زمانی که لودرها کار می‌کنند نیز فقط به تماشای این اقدام پرداخته‌اند!


به دنبال انجام این تخریب چند تن از دوستداران میراث فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری با مقصر دانستن اداره‌ی اوقاف استان، نسبت به این اقدام اعتراض کردند.


در این نامه که به امضای آن‌ها رسیده، آمده است؛ «"قانون تعزیرات اسلامی" ،قوانین مترتب بر بنای تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور، میراث فرهنگی، یگان حفاظت از میراث فرهنگی، درخواست‌های مردمی و جلسات متعدد با مدیر اوقاف، بخشدار، فرماندار، معاون استاندار، استاندار و دادگاه و قاضی و کلانتری هیچکدام نتوانست بر اراده‌ی چند نفر که خود را فرا قانون می‌دانند، فایق آید و سرانجام بنای تاریخی امامزاده «حمزه بن علی (ع)» میراث ماندگار چند صد ساله تشیع در چهارمحال و بختیاری در روز نوزدهم اردیبهشت نود وچهار و در آستانه‌ی هفته‌ی میراث فرهنگی به رغم هشدارهای متعدد دوستداران میراث فرهنگی پس از سه ماه کشمکش مظلومانه با خاک یکسان شد تا داغ محرومیت فرهنگی و کج فهمی برای همیشه بر پیشانی ما بماند.


آیا در همه ادوار بقاع متبرکه را اینچنین توسعه داده‌اند؟ آیا همه ملل با بناهای ملی و مذهبی خود اینچنین برخورد می‌کنند؟ تخریب این بنای تاریخی در آستانه‌ی هفته‌ی میراث فرهنگی مرثیه‌ای است بر میراث فرهنگی منطقه و کشور.


سازمان میراث فرهنگی و استانداری چهارمحال وبختیاری باید پاسخگو باشند که چرا در این سه ماه نتوانسته‌اند با ابزارهای قانونی متعدد از تخریب این بنای تاریخی ارزشمند جلوگیری کنند؟»

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید