یکشنبه, 04ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان ایران پرونده نامزدی ثبت جهانی مسجد کبود ارمنستان را تدوین می‌کند

یادمان

ایران پرونده نامزدی ثبت جهانی مسجد کبود ارمنستان را تدوین می‌کند

به گزارش هنرنیوز؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور با اعلام این خبر گفت: پس از سفر معاون اول رییس جمهور، رییس و مسئولان ارشد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ارمنستان قرار شد اقدامات مرمتی، حفاظتی و تهیه پرونده ثبت جهانی مسجد جامع کبود ایروان که از جهاتی به مسجد کبود تبریز شباهت دارد توسط کارشناسان و متخصصان ایرانی انجام شود.

"محمد حسن طالبیان" معاون میراث فرهنگی کشور درخصوص ارزش های فرهنگی مسجد کبود ایروان گفت: مسجد جامع کبود ایروان تنها یادگار باقی مانده از قرن هجدهم میلادی (سده دوازدهم هجری قمری) معماری مساجد ایرانی در کشور ارمنستان است که معماری آن الهام گرفته از مسجد کبود تبریز بوده و اثر تاریخی منحصر به فرد و واجد ارزش ملی و جهانی است.

معاون میراث فرهنگی با اشاره به قدمت ۲۵۰ ساله مسجد ـ مدرسه جامع کبود ایروان گفت: مسجد جامع کبود ایروان هم اکنون به دلیل رطوبت بخش های داخلی بنا و مشکلات نگهداری و منظری دچار آسیب های مختلف شده است.

آنطور که معاون میراث فرهنگی کشور می گوید اطراف مسجد جامع کبود ایروان به دلیل ساخت و سازهای ناهمگون به جای مانده از دوران شوروی سابق دچار نابسامانی های زیادی شده که برای ثبت جهانی این بنا، کارشناسان و متخصصان میراث فرهنگی با همکاری شهرداری ایروان باید هر چه سریعتر نسبت به رفع آسیب های موجود و مداخلات صورت گرفته در حریم بنا اقدام کنند.

معاون میراث فرهنگی افزود: پس از مذاکرات صورت گرفته با دولت ارمنستان قرار شد کارشناسان میراث فرهنگی ایران در دو هفته آینده عازم ایروان شوند تا با اجرای طرح جامع حفاظتی، مستندات و اطلاعات مقدماتی پرونده ثبت جهانی مسجد جامع کبود ایروان را برای یونسکو تهیه کنند.

به گفته طالبیان، همچنین قرار است مکاتبات مرتبط با خریداری یک باب خانه قاجاری در ارمنستان که در دوره کمونیسم، کنسولگری ایران در آن کشور بود توسط وزارت امورخارجه انجام شود و پس از آن معاونت میراث فرهنگی توسط کارشناسان و متخصصان خود که در ایروان مستقر هستند این بنای تاریخی را مرمت و احیاء کنند.

بر اساس این گزارش؛ معاون اول رییس جمهور و مسئولان ارشد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور که به منظور مذاکره و تداوم مناسبات دوجانبه در زمینه های مختلف و همچنین همزمانی مناسبت بزرگداشت دویست و پنجاهمین سالگرد تاسیس مسجد جامع کبود ایروان به ارمنستان سفر کرده بودند، از آثار تاریخی آن کشور نیز بازدید کردند.

مسجد جامع کبود ایروان پیش از این یکبار در سال های ۷۴ تا ۷۹ توسط بنیاد مستضعفان ایران با نظارت سازمان میراث فرهنگی توسط استادکاران تبریزی مرمت شد. این اثر تاریخی که تنها مسجد و مدرسه شهر ایروان است توسط حسینعلی خان ایروانی، والی ایروان و در حدود سال ۱۱۷۹ هجری قمری، مطابق با سال های ۶۵ ـ ۱۷۶۴ میلادی بنا شد که بزرگترین مسجد شهر ایروان است.

به گفته کارشناسان، مسجد جامع ایروان به دلیل برخی شباهت ها به مسجد کبود تبریز و کاشی های آبی رنگ استفاده شده در بنا به نام مسجد کبود ایروان نامگذاری شده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه