یادمان
کشف خمرههای اژدری شکل ساسانی در اعماق خلیجفارس
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- جمعه, 31 تیر 1390 16:34
- آخرین به روز رسانی در جمعه, 31 تیر 1390 16:34
- نمایش از جمعه, 31 تیر 1390 16:34
- بازدید: 5724
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر از کشف خمرههای اژدری شکل مربوط به دوره ساسانی در اعماق خلیجفارس خبر داد.
991 - CN9671 - Blauw - Nike Air Max 1 By You Custom herenschoen - nike air max lays blue cheese commercial actor | lebron x for 50 dollars , Kids Air Jordan — Rebel Occupation
او با بیان اینکه این خمرهها در سواحل شمالی و جنوبی خلیجفارس تا بنادر باستانی هند و چین و شرق آفریقا دیده میشود، گفت: در تجارت دریایی این خمرهها به عنوان ظروف حمل مایعات با ارزش کاربرد داشتهاند.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان بوشهر با بیان اینکه شکل این ظروف متناسب با ضرورتهای تجارت دریایی هستند، متذکر شد: داخل این ظروف قیر اندود و ضد آب است.
«دشتی» با بیان اینکه سفالهای به دست آمده از بهترین شواهد باستانشناختی تجارت دریایی خلیجفارس به شمار میروند، متذکر شد: تاکنون نمونههایی از این سفالها در بنادر باستانی خلیجفارس همچون بندر مهرویان، سینیز، هزارمردان، سیراف و نایبند بدست آمده است.
این مقام مسوول در میراثفرهنگی بوشهر خاطرنشان کرد: در تحقیقات باستانشناسی زیر آب نیز نمونههایی در آبهای بندر ریگ و کشتی ساسانی آبهای عمیق سیراف شناسایی شده بودند.
او با اشاره به کشف خمرههای اژدری شکل مربوط به دورههای تاریخی همچون پارت تا ساسانی و اوایل اسلام گفت: این نوع از خمرهها حدود یکهزار سال در تجارت دریایی خلیجفارس کاربرد داشتند. همچنین در دوره ساسانی نیز این خمرهها بهعنوان خمره تدفین کاربرد داشتند که نمونه قابل ذکر آن گورستان ساحلی شغاب است.
«دشتی» با بیان اینکه بنابر نظر باستانشناسان منشا این خمرهها به احتمال بسیار زیاد مربوط به فرهنگ مدیترانه یا مصر باستان است، گفت: قیر بکار رفته در این خمرهها نیز از خوزستان تهیه شده است.
او یادآور شد: با این خمرهها مایعات با ارزش مانند انواع روغن، غلات و ماهی نمکسود و مهمتر از همه شراب تولید شده در ایران به سایر نقاط تجارت میشده است.
به گفته «دشتی»؛ بر اساس نظر «حسین توفیقیان»، باستانشناس زیر آب، کشف خمرههای اژدری شکل در ژرفای آبهای بوشهر نویددهنده وجود یک محوطه باستانی مربوط به دوران ساسانی در زیر آبهای نیلگون خلیجفارس است.
او خاطرنشان کرد: استفاده از تکنولوژی پیشرفته باستانشناسی زیر آب اطلاعات گستردهتری را از محوطههای باستانی نهفته در اعماق خلیجفارس فراهم میآورد.