یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست نام‌آوران ایرانی بزرگان مشاهیر علمی ایران 1 - پروفسور مجید سمیعی

نام‌آوران ایرانی

مشاهیر علمی ایران 1 - پروفسور مجید سمیعی

برگرفته از روزنامه اطلاعات

پروفسور مجید سمیعی در مرداد ماه سال 1316در شهرستان رشت و در خانواده‌ای فرهنگی چشم به جهان گشود. او پس از پایان دوران متوسطه در سال 1335 برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کرد و در آلمان غربی ساکن شد و توانست در رشته بیولوژی و پزشکی در دانشگاه به تحصیل مشغول شود و ادامه تحصیل و تخصص خود را در رشته جراحی مغز و اعصاب تحت نظر پروفسور کورت شورمن تکمیل کند.

او در سال 1351 به درجه پروفسوری جراحی مغز و اعصاب نایل شد و از آن جا که جراحی مغز به دلیل فوق‌العاده پیچیده بودن آن و ارتباط با اعصاب حسی و حرکتی در سایر اندام‌ها به خصوص صورت تأثیر داشت و انجام عمل جراحی نیز با عوارضی همراه است، همین عامل موجب شد تا او برای رفع این نقیصه و بخشیدن زندگی سالم و کاهش آلام ور نج همنوعان خود دست به مطالعات گسترده‌ای در خصوص ساختار پیچیده مغز بزند تا بلکه روشی بیابد تا هم عوارض عمل جراحی پس از مغز کاهش یابد و به صفر برسد و هم این که انسان‌ها به زندگی با سلامت باز گردند.

داستان چنین رقم خورد که توانست در سلسله مطالعات و تحقیقات علمی، نخستین جراحی میکروسکوپی مغز را در سال 1356در دنیا ابداع‌كند و به سرانجام برساند. وی همچنین نخستین پزشکی بود که توانست عمل جراحی قاعده جمجمه را در دنیا ابداع کند که مورد توجه جراحان تراز اول دنیا قرار گرفت.

پرفسور مجید سمیعی چهره ماندگار سال 1385 است که روز 22 آبان همان سال معرفی شد. پروفسور، دانش و تجربه خویش را در قالب برگزاری‌های دوره‌های آموزشی به دیگر جراحان دنیا انتقال داد.امروزه در تمامی کشور‌های جهان انجمنی تحت عنوان جراحان قاعده جمجمه با 1200 جراح حاذق تشکیل شده است که هر سال در قالب کنگره علمی، جراحی قاعده جمجمه مغز از طریق ویدئو پروژکشن شاهد آخرین دستاوردهای علمی جراحی پروفسور هستند و با استفاده از دوربین‌های مدار بسته به صورت مستقیم عمل جراحی وی را مشاهده می‌كنند.

پروفسور سمیعی در دهه 1350تصمیم گرفت تخصصی‌ترین بیمارستان جراحی مغز در شهر‌ هانوفر آلمان که معماری آن شبیه مغز انسان است را فراهم کند و خوشبختانه در این کار هم موفق شد. پروفسور سمیعی در سال 1367 کرسی جراحی مغز و اعصاب‌ هانوفر آلمان را پذیرفت و همزمان به عنوان ریاست فدراسیون جهانی انجمن‌های قاعده جمجمه برگزیده شد. در این سال صدراعظم آلمان به پاس خدمات پروفسور سمیعی در جراحی مغز و اعصاب نشان درجه یک دولت آلمان غربی را به وی اعطا کرد.پروفسور سمیعی مجموعه آثار علمی خود را تاکنون در قالب 13 کتاب و بیش از 200مقاله علمی منتشر کرده است که مهم‌ترین مرجع برای جراحان مغز و اعصاب دنیا به شمار می‌آید.

پروفسور سمیعی در خصوص این که مهم‌ترین اهدافش از آموزش متخصصان ایرانی چیست گفت: «می‌خواهم تازه‌های پزشکی در زمینه مغز و اعصاب هر چه سریع‌تر به ایران منتقل شود.»

اوهم اكنون ساخت و راه‌اندازی یك بیمارستان تخصصی جراحی مغز در گیلان را به عهده گرفته است.
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه