یکشنبه, 13ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست گردشگری مدارس و مساجد معروف تهران - بازدید از بقعه ها و عمارتها لطف دیگر دارد

گردشگری

مدارس و مساجد معروف تهران - بازدید از بقعه ها و عمارتها لطف دیگر دارد

خبرگزاری مهر: پایتخت ایران به دلیل اهمیتی که در دورانهای مختلف کشور داشته است، مهد فرهنگ و ادب تلقی می شده و به همین دلیل در تهران، مساجد و مدارس قدیمی و بی بدیلی یافت می شود.

نمشي , adidas bold age leggings girls dance studio - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للأطفال مع تخفيضات 25 - 75% أونلاين في السعودية | high heels made of nike shoe , nike sb check solarsoft price guide list for girls , Where To Buy , A01599C , nike tiempo legend camo besotted friday sale amazon Abutting Love Lift High White

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از  این مساجد، مسجد جامع تهران است که اگر می خواهید به دیدن این مسجد بروید باید به بازار تهران رفته و فاصله مسجد امام خمینی تا این مسجد را که بازار بین الحرمین می نامند طی کنید. بنای مسجد به دوران صفوی باز می گردد.

مسجد و مدرسه سپهسالار از باشکوه ترین بناهای مذهبی کشور

مدرسه و مسجد سپهسالار که از باشکوه ترین بناهای مذهبی ایران و متعلق به دوره قاجاریه است در ضلع جنوب شرقی میدان بهارستان واقع شده است.

این مسجد که از زیباترین بناهای تهران به شمار می رود در سال 1296 هجری قمری توسط میرزاحسین خان سپهسالار احداث شد اما عمر سپهسالار چندان نپایید که مسجد ساخته شده در مدت پنج سال را ببیند.

اگر به این مسجد رفتید بدون شک از تحولی که در ساخت گنبد خانه این مسجد ایجاد شده است در حیرت خواهید ماند. گنبد و مناره های تمام آجری با نمای کاشی منظره بسیار باشکوهی دارند.

گلدسته های مسجد نیز به طور کامل کاشیکاری شده اند. تزئینات ساختاری همچون کاربندی و غیر ساختاری نظیر یزدی بندی و مقرنس و کاسه بندی در ساختمان این مسجد به کار رفته و از کاشیکاری هم در سطح وسیعی استفاده شده است.

مصلای مسجد به چهل ستون معروف است و از 44 ستون سنگی مرتفع تشکیل شده است. صحن مدرسه هم دارای چهار باغچه، چهار خیابان و یک حوض بزرگ است که بخشی از آب جاری قنات تهران به آن راه می یافت.

بازدید از این مسجد، علاقه مندان به معماری را ساعتها در شگفتی و اندیشه فرو خواهد برد.

مدرسه دارالفنون؛ یادگار امیرکبیر

تأسیس دارالفنون که یکی از اقدامات چشمگیر میرزاتقی خان امیرکبیر است سبب شد تا این مکان بسیاری از چهره های معروف و مشهور علمی، ادبی و هنری ایران را به خود ببیند. این مدرسه قدیمی که در خیابان ناصر خسرو تهران قرار گرفته است زمانی پایه ریز فرهنگ نوین کشور بود. بهتر است بدانید سردر زیبای این مدرسه توسط لرزاده، معمار معروف آن زمان طراحی شده است.

از دارالفنون تا سال 57 به عنوان مدرسه استفاده می شده و بعد از آن به مرکز تربیت معلم تبدیل شد. مدتی هم وزارت آموزش و پرورش از این مدرسه به عنوان مرکز آموزش ضمن خدمت استفاده کرد تا سرانجام در سال 67 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. چهار طرف حیاط مدرسه را اتاقهایی احاطه کرده و در برابر آنها ایوانی گسترده است. نخستین در ورودی مدرسه به سوی خیابان ارگ بود و در کنونی که در خیابان ناصر خسرو است بعدها ساخته شد.

مدرسه البرز

این مدرسه که در جنوب غرب چهارراه کالج واقع در خیابان انقلاب قرار گرفته در سال 1303 شمسی تأسیس شده است. بنا دارای ستونهای آجری نما و کاشیکاریهایی در بالای قوس پنجره هاست. ازاره های سنگی نیز دور تا دور این بنای آجری را فرا گرفته است. محوطه مدرسه البرز حدود 290 متر مربع است.

سردر دبیرستان فیروز بهرام

این مدرسه که در خیابان میرزا کوچک خان قرار گرفته است از سمت شمال به معبد زردتشتیان، از شرق به دبیرستان دخترانه ارامنه، از جنوب به مراکز تجاری و از غرب به منازل مسکونی منتهی می شود. قدمت این بنا به سال 1311 خورشیدی باز می گردد و معماری آن برگرفته از شیوه قاجار است.

تهران همچنین دارای بقاع و عمارتهای سلطنتی بسیار است که از دیرباز همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است.

بقعه سرقبر آقا

این بقعه که در ضلع جنوب چهار راه مولوی واقع شده در زمان محمدشاه قاجار خارج از حصار طهماسبی بود و گورستان محلی نیز در آنجا قرار داشت. پس از فوت حاج میرزا ابوالقاسم، امام جمعه تهران او را در عمارت و بقعه مجللی دفن کردند که فرزند ایشان به عنوان آرامگاه خانوادگی بنا کرده بود. از آن به بعد این بخش را با نام سرقبر آقا نامیدند. بنای بقعه از لحاظ آیینه کاری، گچبری، رنگ آمیزی زمینه، کاشیکاری، حجاری و استفاده از هنر چوب در زمره آثار شاخص میراث فرهنگی تهران قرار دارد.

امامزاده داود(ع)

بنای این امامزاده در میان دره های سرسبز فرحزاد بنا شده است. بنای اولیه امامزاده داود(ع) سالها پیش و در اثر یک سیل از بین رفت و بنا فعلی جایگزین آن شد. حرم هشت ضلعی کنونی و سردآب زیر آن در زمان فتحعلی شاه قاجار ساخته شده است. از ویژگیهای این امامزاده وجود مرقد در داخل سردآب است. نسب امامزاده داود(ع) به حضرت زین العابدین(ع) می رسد.

عمارت کوشک

برای دیدن این خانه زیبا باید به خیابان کوشک حد فاصل فردوسی و لاله زار بروید، نمای عمارت کوشک ترکیبی استادانه از آجر، سنگ، گچبری و کاشیکاری است.

عمارت مسعودیه

اگر به خیابان اکباتان در حوالی میدان بهارستان گذرتان افتاد، حتماً به این بنای تاریخی که در باغی واقع شده سری بزنید. عمارت مسعودیه همزمان با کاخ گلستان احداث شده است و دارای بخشهایی چون تالار سلام، دیوان خانه، حوض خانه و عمارتهای سردر، مشیریه و سیدجوادی است. در حال حاضر از این باغ و عمارت آن، نیمه غربی مجموعه در زمینی حدود دو هکتار باقی مانده است.

خانه های دیدنی استان تهران

خانه صبا

به منظور بزرگداشت زنده یاد ابوالحسن صبا، بزرگ مرد تاریخ موسیقی معاصر ایران بخشی از خانه پدری وی به موزه ای تحت عنوان موزه صبا اختصاص یافت. سازهای متعلق به صبا و برخی دیگر از اشیا و لوازم شخصی وی نظیر نامه ها، عکسها، تابلوهای نقاشی و یادداشتهای موسیقایی استاد را می توان در این موزه دید. برای رفتن به خانه صبا باید به خیابان جمهوری، خیابان ظهیراسلام، پلاک 92 بروید.

خانه پیرنیا مشیر الدوله

این خانه نیز در زمره خانه های ارزشمند و تاریخی تهران قرار دارد برای دیدن خانه پیرنیا باید به محله لاله زار حد فاصل جمهوری و منوچهری بروید. گچبریها و فرنگی کاریهای این بنا که با کاشیکاریهای منقوش به شخصیتهای تاریخی و اساطیری همراه شد، دیدنی است.

خانه وثوق

این عمارت به سال 1211 شمسی برای یکی از چهره های نامدار دوران قاجار به نام میرزا محمد قوام الدوله آشتیانی ساخته شده است. اگر خواستید از این بنای زیبا و بخصوص نقاشیهای گل و مرغ روی گچ آن دیدن کنید، کافی است به خیابان 15 خرداد، کوچه میرزا محمود وزیر سری بزنید. داخل خانه دو طبقه قرار دارد که طبقه اول را دو تالار بزرگ آینه، تنبی با سفره خانه، دو راهرو و سه اتاق کوچک تشکیل می دهد. در طبقه دوم شش اتاق و دو راهرو ساخته شده است. درهای این عمارت همگی با چوب گره سازی شده که در نهایت زیبایی است.

خانه مستوفی الممالک

این خانه در چهار راه گلوبندک، گذر مستوفی قرار دارد و سال ساخت آن حدود 1310 قمری تخمین زده می شود. سبک و شیوه معماری این بنا اروپایی است و در تزئینات داخل آن از گچبری، منبت کاری و نقاشی استفاده شده است.

................................

گزارش: مریم نادری

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه