شنبه, 12ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها گزارش تصویری گزارش تصویری از قره کلیسا یا کلیسای طاطائوس - 2

گزارش تصویری

گزارش تصویری از قره کلیسا یا کلیسای طاطائوس - 2

عکس: سهیلا علیپور - محمد جهان آبادی

قره کلیسا یا کلیسای تادئوس مقدس یا کلیسای طاطائوس - طاطاووس، نام کلیسایی تاریخی در استان آذربایجان غربی ایران است. این کلیسا در جنوب ماکو و ۲۰ کیلومتری شمال شرقی چالدران در کنار روستایی به همین نام واقع شده‌است. در تاریخ 17 تیرماه 1387 خورشیدی برابر با ۷ ژوئیه سال ۲۰۰۸، مجموعه قره کلیسا، شامل 3 کلیسای اصلی با نام‌های قره کلیسا یا سنت تادئوس، سنت استپانوس و دزور دزور به‌عنوان نهمین اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

 

 

روستای قره کلیسا از توابع بخش مرکزی شهرستان چالدران است. اقتصاد روستای قره کلیسا بر پـایۀ فعالیت‌های زراعی، دامپروری، باغداری و صنایع دستی استوار است. محصولات زراعی روستا را انواع غلات، میوه‌، فرآورده‌های دامی و صنایع دستی تشکیل می‌دهد.این روستا در یک ناحیۀ کوهستانی واقع شده است. خانه‌های روستاییان معمولاً یک طبقه با سقفی مسطح و دیوارهای ضخیم (ضد سرما) هستند. بیشتر پنجره‌های این خانه‌ها چوبی است. جهت خانه‌های روستا، به جنوب متمایل است تا از گرمای بیشتر خورشید بهر‌ه‌گیری شود. قره کلیسا یا کلیسای طاطاووس از اماکن مذهبی ارامنه ایران است که چندین بار در ادوار مختلف تخریب و مجدداً بازسازی شده است. نخستین بار هنگام حمله چنگیزمغول بخش وسیعی از قره‌کلیسا تخریب شد، اما در زمان حکومت هلاکوخان، این کلیسا به همت ”خواجه نصیرالدین طوسی“ مرمت گردید.
در سال 1319 میلادی نیز پس از وقوع زلزله‌ای سنگین، دوباره ویران گردید که به روایت سندی از ”آندرانیک هویان“، ده سال بعد (1329 میلادی) به توسط زکریای قدیس تعمیر و بازسازی گردید. همچنین در سال 1691 میلادی با سنگ‌های سیاه، در سال 1810 میلادی از سوی ”سیمون بزنونی“ اسـقف مـاکو بـا سنگ‌های سفید و در زمان حکومت قاجاریه از سوی”عباس میرزا“ ولیعهد تعمیر و تزیین گردید. قره کلیسا ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. تکنیک و حجم‌پردازی در بنای قره کلیسا در نوبه خود، از کم نظیرترین پرداخت‌های هنرهای تجسمی است.

گفتنی است ارامنه هر سال در روزهای آخر تیرماه و هفته اول امرداد ماه که مصادف با قتل تادی مقدس و پیروان مسیحی او است در قره کلیسا مراسم خاصی بر پا می‌دارند. این کلیسا از معتبرترین و پرنقش و نگارترین کلیساهای ایران است و از شهرت جهانی برخوردار است. در چهارم مرداد هر سال برابر با 26 ژوئن میلادی ارمنیان جهان برای زیارت کلیسای طاطائوس مقدس به ایران می‌آیند که به همراه آنها تعدادی از سفرای کشورهای مسیحی در ایران نیز در مراسم زیارت کلیسای طاطائوس شرکت می‌کنند.

دسترسی: فاصله این روستا با شهر سیه‌چشمه 20 کیلومتر است و از طریق جاده آسفالت شهر سیه چشمه ـ شوط، قابل دسترسی می‌باشد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید