چهارشنبه, 19ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها رویدادهای فرهنگی برگزاری آیین نکوداشت دکتر محمّدعلی موحّد در دانشگاه تبریز

رویدادهای فرهنگی

برگزاری آیین نکوداشت دکتر محمّدعلی موحّد در دانشگاه تبریز

دانشگاه تبریز باهدف قدردانی از یک عمر کوشش صادقانه و تکاپوی ارزشمند فرزند فرهیختهٔ آذربایجان در راه اعتلای دانش و اندیشه و دفاع از منافع ملّی و وحدت سرزمینی ایران، با رونمائی از کتاب ارج‌نامه دکترمحمدعلی موحّد، آیین تجلیل و تکریم از خدمات برجستة علمی، فرهنگی و اجتماعی ایشان را برگزار می‌نماید.

محمدطاهری خسروشاهی دبیراجرایی این آیین گفت: مراسم بزرگداشت با حضورچهره های برجسته علمی،فرهنگی وادبی کشور روز چهارشنبه 31اردیبهشت ساعت 30/9 صبح در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

وی بااشاره به رونمایی از سه مجموعه درحاشیهٔ این همایش گفت:در آیین نکوداشت استاد موحد،از سه کتاب با قافلهٔ شوق (ارج نامه استاد)، شمع جادوی امید (جلد دوم مقالات اهدایی به استاد) و کتابشناسی توصیفی آثار دکتر موحد رونمایی می شود.

طاهری خسروشاهی گفت:کتاب با قافله شوق پس از مقدمه‌ای موجز از شرح حال استادموحد، با درج سال‌شمار دقیقی از زندگی و آثار ایشان آغاز می‌شود و سپس با گفت‌وگویی جدید دربارة شمس تبریزی و چند موضوع دیگر ادامه می‌یابد. در بخش دوم ارج‌نامه که «دربارة استاد» نام دارد، جمعی از دوستان و ارادتمندان دکتر موحّد، دربارة سلوک اخلاقی و معنوی استاد و پیرامون آثار ایشان سخن گفته‌اند.

این پژوهشگر افزود: بخش سوم ارج‌نامۀ استاد موحّد به شیوۀ مرسوم جشن‌نامه‌ها و یادنامه‌ها، دربرگیرندۀ آثار برخی از مفاخر و بزرگان فرهنگ و ادب است که مقالات خود را در موضوعات متنوع تحقیقات ادبی، تاریخی و حقوقی به احترام استاد موحّد از ایران و خارج کشور جهت انتشار در ارج‌نامۀ ایشان به دانشگاه تبریز اهدا کرده‌اند.

گفتنی است محمّدعلی موحّد متولد دوم خرداد 1302 شمسی در تبریز، ادیب، حقوق‌دان و عرفان‌پژوه و شمس‌شناس برجستۀ ایرانی است. وی در سال‌های بحرانی ماجرای نفت در ایران (دهة سی) به معاونت حقوقی شرکت ملی نفت رسید و پس از آن به‌عنوان معاونت اجرایی اوپک، در ژنو مستقر شد. از آثار وی می‌‌توان به کتاب‌های: نفت ما و مسائل حقوقی آن، تصحیح مقالات شمس تبریزی (برندة جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران)، ترجمۀ سفرنامه ابن بطوطه، خواب آشفتۀ نفت (برندۀ جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران)، در هوای حق و عدالت (برندۀ جایزة اندیشة سال)، ترجمه و تحلیل فصوص‌الحکم ابن عربی، تصحیح رساله در مناقب خداوندگار، ترجمة اعلامیة جهانی حقوق بشر، مبالغهٔ مستعار (ردّ ادعای شیوخ بر مالکیت جزایر سه‌گانه) و ... اشاره کرد. موحّد از سال 1382 به عضویت پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران در آمده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید