سه شنبه, 11ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی صنایع دستی هنر شیشه‌گری اصفهان در خدمت عسل و مربا

صنایع دستی

هنر شیشه‌گری اصفهان در خدمت عسل و مربا

خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه صنایع‌دستی ـ با آنکه 2389 کارگاه تولید صنایع دستی در استان اصفهان تحت نظارت متولیان و مسئولین صنایع دستی به ثبت رسیده و باید مشغول به کار باشند، اما اکثر کارگاه های شیشه گری اصفهان بدلیل کسادی بازار و نبود حمایت از سوی متولیان تعطیل شده و یا تغییر کاربری می دهند.
 
به گزارش CHN هنر ـ صنعت شیشه گری اصفهان به عنوان رشته ای بومی در روزگاری نه چندان دور از رونق خاصی برخوردار بوده و حتی به کشورهای همسایه صادر می‌شده است. اما در حال حاضر در شرایطی به سر می برد که نه تنها قابلیت صادر شدن ندارد بلکه بازار داخلی اش که تنها جنبه مصرفی داشته نیز از رونق افتاده است.
 
عبدالکریم قادری شیشه گر اصفهانی که هم اکنون در حال تولید شیشه های عسل برای خوانسار است، به خبرنگار ما گفت: البته هنوز هم در بعضی از فصول سال مثل زمان نزدیک شدن به ایام عید تنگ های شیشه‌ای ساخته می شود که جنبه بازاری دارد ولی تولید شیشه به عنوان صنایع دستی اصفهان که سرشار از هنر و خلاقیت است، تقریبا از بین رفته است.
 
وی با تاکید براینکه کارگاه شیشه‌گری اصفهان تحت حمایت و نظارت هیچ نهادو ارگانی نیست ادامه داد: تا به حال هیچ‌گونه حمایتی وجود نداشته، هنوز جواز کسب صنعتی ما مورد تایید نیست و باید به جای مالیات صنعتی مالیات تجاری بپردازیم. بنابراین برای صنعتگر مقرون به صرفه نیست و کارگاه‌ها به دلیل بیکار نماندن کارگرها به ساخت و تولید شیشه های عسل و مربا روی آورده‌اند.
 
وی افزود: درحال حاضر بازار داخلی مخاطب خود را از دست داده است البته در برخی از کلان شهرها از جمله تهران چندین کارخانه تولید شیشه وجود دارد که جوابگوی نیازهای مردم نیست و اگر کسی بخواهد از شیشه و بلورهای تزئینی استفاده کند ترجیح می دهد از شیشه و بلور خارجی که به وفور دربازار یافت می شود خریداری کند. حال آنکه شیشه‌گری جزو آن دسته از رشته هایی به شمار می‌رود که اگر با مهارت و با علم به فناوری روز ساخته شود جدای از اینکه مخاطب خود را پیدا می کند، بلکه بازار پر سودی را خواهد داشت.
 
شیشه اصفهان از ترکیه وارد می‌شود
جواد ترکان صنعتگر اصفهانی که ساخت صنایع دستی را از پدران خود به ارث برده است، به CHN گفت: تازمانی که صنایع دستی از زیر ساخت‌های محکم و برنامه‌ریزی شده‌ای برخوردار نباشد هیچ کدام از مشکلات و معضلات صنایع دستی که گریبان صنعتگر و بازار را گرفته حل نخواهد شد. در حال حاضر بلور و شیشه ای که در اصفهان فروش می رود به استثناء لاله که ساده و کارنشده آن از تهران می آید، مابقی اجناس از ترکیه وارد می شود به طوری که هنرمندان اصفهانی با تراش، طلاکاری و نقاشی های شاه عباس که روی آن انجام می دهند به اسم صنایع دستی اصفهان می فروشند.
 
وی افزود: اگر به صنعتگر و هنرمند بهایی داده نشود در آینده یی نزدیک میدان نقش جهان به عنوان قطب صنایع دستی ایران یا گزفروشی می شود یا بستنی فروشی؛ همانطور که در حال حاضر نیز هنر اصیل شیشه‌گری اصفهان جایش به تولید شیشه‌های عسل و مربا ... داده است.
 
ترکان در پایان یادآور شد: هنرمند صنایع دستی از لحاظ مادی و معنوی جایگاه مطلوبی در جامعه ندارد چنانکه یکسال از وعده بیمه هنرمندان و صنعتگران گذشته و هر زمان هم که صحبت از بیمه می شود مسئولان می گویند زمانی شما را به بیمه معرفی می کنیم که در امتحانات کارودانش قبول شوید. چرا باید با هنرمندی که 50 سال از عمرش را وقف هنر کرده اینطور برخورد شود. 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه