چهارشنبه, 05ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان خاکبرداری برای ساخت استخر پرورش ماهی در یک محوطه تاریخی

یادمان

خاکبرداری برای ساخت استخر پرورش ماهی در یک محوطه تاریخی

یک محوطه تاریخی در برگیرنده قطعات سفالی شامل سفال‌های ساده، منقوش کنده و افزوده و لعابدار مربوط به قرنهای 6 و7 هجری قمری در کرسف شهرستان خدابنده برای ساخت استخر پرورش ماهی خاکبرداری شد.

SneakersbeShops® , Shop Online For Luxury, High-End Fashion, Expensive & Authentic Designer Brands | Yeezy Boost 350 Trainers

خبرگزاری میراث فرهنگی – میراث فرهنگی - حامد ذیفر مسئول هیات کاوش نجات بخشی کرسف گفت: کرسف به عنوان مرکز دهستان کرسف در بخش مرکزی شهرستان خدابنده از توابع استان زنجان قرار دارد .
 
 وی افزود: کرسف از دیرباز جزو مناطق تاریخی و در گذشته (دوره قاجار) مرکز سیاسی منطقه بشمار می رفت.
 
 به گفته این باستان شناس در جنوب غربی شهر و در 182 متری شمال جاده اصلی بیجار به قیدار بر روی بلندی باغی شخصی واقع است که در میان آن پشته‌ای باستانی قرار دارد که متأسفانه در قسمتی از این پشته جدیداً خاکبرداری شده است .
 
ذیفر گفت: مرکز پشته توسط صاحب ملک برای ساخت استخر‌ پرورش ماهی به عمق بیش از 14 متر خاکبرداری شده که در حین خاکبرداری در آن قطعات و ظروف سالم دوران اسلامی بدست آمده است.
 
وی افزود: وجود لایه‌های باستانی در برش گودال ایجاد شده و نمونه ظروف سفالی بدست آمده، اهمیت مطالعات میدانی و نجات‌بخشی آثار باقی مانده را نشان می دهد.
 
 وی با اشاره به اینکه در زمستان گذشته طرح پژوهشی با عنوان کاوش نجات بخشی به پژوهشکده باستان‌شناسی ارائه شد، گفت: با توجه به این طرح ، کاوش در این محوطه باستانی از فروردین امسال آغاز و همچنان ادامه دارد.
 
ذیفر گفت: با کاوش در این محوطه آثار معماری به صورت سازه‌‌های سنگی خشکه چین، در مواردی همراه کف پوش سنگی بدست آمده که به دلیل تخریب گسترده در محوطه آثار ناچیزی از معماری در محوطه برجای مانده است.
 
وی از دیگر آثار فرهنگی بدست آمده در این محوطه به قطعات سفالی که مطالعات اولیه نشانگر انتساب آن‌ها به قرون 6 و7 هجری قمری است ،اشاره کرد.
 
 این باستان شناس افزود: قطعات سفالی شامل سفال‌های ساده، منقوش کنده و افزوده و لعابدار است که شاخص‌ترین نمونه سفال‌ها مربوط به گونه سفال با نقش کنده زیر لعاب سبز رنگ هستند که با عنوان سفال آق کند شناخته می‌شوند.
 
مجوز کاوش نجات بخشی در منطقه کرسف توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید