زیست بوم
قطع شبانه درختان در پارک ملی ایران +عکس
- زيست بوم
- نمایش از دوشنبه, 05 بهمن 1388 11:44
- Administrator
- بازدید: 3483
گزارشهاي تصويري نشان از قطع بيش از 300 اصله درخت و درختچه در اين ذخيرگاه دارد که تعدادي از اين درختها از قدمت بالايي برخوردار بودهاند.
LTB - JuzsportsShops | Puma MB.01 Rick And Morty LaMelo Ball Release Date , JofemarShops , kyrie 2 summer pack nike shoes girls roshe
برگرفته از تابناک
قطع شبانه تعدادي درختچه و درخت در پارک ملي گلستان که به عنوان نخستين پارک ملي ايران و ذخيرگاه کره مسکون معروف است، زنگ خطر انقراض ذخاير اين گنجينه طبيعي و جانوري ارزشمند را به صدا درآورده است.
به گزارش مهر، حفظ پوشش گياهي و فضاي سبز براي دستيابي به هواي پاک ضرورتي اجتناب ناپذير است درحاليکه با قطع درخت و حذف پوشش گياهي نميتوان ب
ه اين هدف آرماني و رويايي دست يافت و درحاليکه برخي دوستداران محيط زيست از روند روزافزون تخريب ذخيرگاه طبيعي گلستان ابراز نگراني ميکنند، مسئولان امر در اين زمينه سکونت کردهاند.
گزارشهاي تصويري نشان از قطع بيش از 300 اصله درخت و درختچه در اين ذخيرگاه دارد که تعدادي از اين درختها از قدمت بالايي برخوردار بودهاند.
برخي منابع مردمي ميگويند: اين درختان در منطقه معروف به پل 10، واقع در پارک ملي گلستان قطع شده و براي از بين رفتن اثراث آن، در منطقهاي در مجاورت محل قطع
مدفون شدهاند.
اين درحالي است که اين درختان به وسيله بيلهاي
مکانيکي از ريشه درآمدهاند و نسل اين درختان ارزشمند از ريشه زده شده است و با اين روند تراژدي مرگبار اين گونههاي ارزشمند به صدا درآمده است.
درحالي که گزارشهاي تصويري مهر از قطع اين درختان در پارک ملي گلستان خبر ميدهد، رئيس پارک ملي گلستان در سخناني با خبرنگار مهر، معتقد است واقعيت و جزئيات اين قضيه چيز ديگري است.
ممشلي از خبرنگار مهر ميخواهد براي کسب اطلاعات بيشتر و جزئيات تازه از صحت و سقم اين مسأله به ديگر مسئولان محيط زيست مراجعه کند که تماس خبرگار مهر براي انعکاس نظرات مسئولان محيط زيست درباره اين اقدام تاکنون بي نتيجه مانده است. ولي اين خبرگزاري همچنان آماده انعکاس نظرات مسئولان اين بخش است.
قطع اين درختان درحالي است که پيش از اين يک کارشناس محيط زيست از قطع احتمالي هشت هزار اصله درخت و درختچه در پارک ملي گلستان خبر داده بود.
اين پارک طبيعي و ملي با وسعت بيش از 91 هزار و 890 هکتار در شرق جنگلهاي خزري شمال در استان گ
لستان واقع شده است و نخستين پارک در ايران بوده که عنوان پارک ملي را به خود اختصاص داده است.
افزايش شکار غيرمجاز، بالار رفتن تلفات و کشته شدن پستانداران و وحوش، کشف و ورود حشرات جديد به داخل پارک
از ديگر پيامدهاست.
يک هشتم گونههاي گياهي، يک سوم گونههاي پرندگان، بيش از نيمي از گونههاي پستانداران و شمار زيادي از گونههاي جانوري و وحوش کشور در اين پارک ملي و بين المللي زيست و زادآوري ميکنند.
اين پارک ملي در 19 مرداد 1336 به نام منطقه حفاظت شده «آلمه وايشکي» تحت حفاظت کانون شکار قرار گرفت و در 22 فروردين 1343 به پارک وحش نامگذاري شد.
همچنين در سال 1353 پس از اصلاح قانون شکار و صيد، عنوان پارک وحش به پارک ملي تغيير داده شد و به دليل موقعيت ممتاز اين پارک و جاذبههاي فراوان زيستي، پارک ملي گلستان در سال 1977 از سوي سازمان يونسکو عنوان «ذخيره گاه کره مسکون» را به خود گرفت.
تاکنون 304 گونه پرنده، 68 گونه پستاندار، 9 گونه دوزيست، هزار و 704 گونه گياهي در استان گلستان شناسايي شده است که درصد بالايي از اين گونهها در پارک ملي زيست و زادآوري ميکنند.
بيش از 150 گونه پرنده در پارک ملي گلستان شناسايي شده است که از اين تعداد پرنده 48 نوع در فصل بهار و تابستان در منطقه مشاهده ميشود و از اين تعداد 62 گونه پرنده، بومي پارک ملي هستند.
از مجموع جانوران موجود در تنوع زيستي استان، 19 گونه در معرض انقراض هستند که هما، بالابان، گيلانشاه خالدار و روباه ترکمني از جمله آنهاست. مرال، شوکا، کل و بز، قوچ و ميش و .. از جمله گونههايي هستند که بيشتر مورد شکار غيرمجاز قرار ميگيرند.