زیست بوم
روز درنا، فرصتی برای شناساندن میقان
- زيست بوم
- نمایش از یکشنبه, 17 آبان 1394 11:36
نامگذاری و برگزاری روز درنا فرصت مناسبی برای شناساندن پتانسیلهای مختلف تالاب میقان است.
75% - تسوق أونلاين في السعودية مع خصم 25 , أحذية ازياء رياضية الجري للرجال , adidas copa mundials in color today schedule 2016 , نمشي | Grailify - air force new mexico basketball - nike and jordans 50 dollars in gold price list Light Smoke Greyبه گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - مراسم روز درنا در تالاب میقان اراک برگزار شد.
این مراسم با حضور جمع کثیری از طبیعتگردان، عکاسان، پرندهنگران استان، همچنین مدیران و معاونین اداره کل محیطزیست، محیطبانان و فعالان عرصه محیطزیست در قسمت جنوب غربی تالاب در محل برج پرندهنگری انجام گرفت.
براساس این گزارش، در سال 88 روز درنا برای اولین بار توسط موسسه زیستمحیطی سبزاندیشان اراک به دلیل وجود پتانسیل بالای این منطقه و همچنین حضور دهها هزار درنا در فصل سرد سال مطرح و مورد پذیرش قرار گرفت و از این رو به دلیل حضور بیش از 12 هزار درنا در نیمه دوم سال در تالاب میقان هرساله این روز گرامی داشته میشود.
مراسم گرامیداشت روز درنا روز گذشته با هدف اطلاعرسانی، آشنایی و آموزش بهرهبرداری درست و پایدار از تالاب میقان، همچنین تاکید بر ارزش زیستگاهی و اکولوژیکی میقان و اهمیت حفظ این منطقه و مهاجرین آن برگزار شد و حاضرین با حضور بر فراز برج 17 متری پرندهنگری به رصد پرندگان مهاجر خاصه درناها پرداختند.
وجود برج پرندهنگری با این میزان ارتفاع علاوه بر اینکه ظرفیت مناسبی برای عکاسان حیاتوحش محسوب میشود، امکان رصد منطقه از جانب محیطبانان و اعمال نکات و امور حفاظتی برای مهاجرین تالاب و حفاظت آنها از شکارچیان را فراهم میکند و با توجه به اینکه تالاب میقان اراک تنها منطقهای در مرکز کشور است که سالانه این تعداد پرنده مهاجر و درنا را در خود جای میدهد، توجه به امور حفاظتی و تامین امنیت این پرندگان از اهمیت ویژهای برخوردار است و نامگذاری چنین روزی در تقویم استان میتواند نقش مراقبتی جدی را برای پرندگان مهاجر و درناها در نظر گیرد.
تالاب میقان اراک با وسعت 26 هزار هکتار و در اختیار داشتن دریاچهای به وسعت حدود 10 هکتار هرساله میزبان خیل عظیمی از پرندگان مهاجر سیبری است و به استراحتگاه امنی برای پرندگانی همچون درنا، فلامینگو، خوتکا، کنگر، هوبره، حواصیل، اردک سرسبز و حتی پرندگان شکاری همچون عقابها و بالابانها، شاهینیان و ... تبدیل شده است، اما وجود شرکت املاح معدنی ایران و برداشت سولفات سدیم، همچنین احداث فرودگاه و دکلهای برق در کنار این منطقه خود تهدیدی برای امنیت پرندگان به شمار میرود، اما میتوان در کنار این تهدیدات پتانسیلهای دیگر منطقه را تقویت کرد و به کشور و حتی جهان نشان داد.
تالاب میقان به واسطه حضور این حجم پرنده مهاجر در نیمه دوم سال میتواند جمع کثیری از علاقمندان و پرندهنگران را به خود جذب کند و این امر قطعا میتواند نشانگر اهمیت و ارزش این منطقه و همچنین عامل شناسانده شدن جهانی این تالاب باشد.
مسلما نامگذاری روز درنا و اطلاعرسانی در خصوص این ظرفیتها میتواند هرساله سیل عظیمی از گردشگران را روانه این منطقه خاص و ویژه مرکز کشور کند، اما متاسفانه تاکنون مسئولین این شاخصه مهم تالاب را مورد توجه قرار ندادهاند و هر اتفاق مثبتی که برای شناساندن این منطقه در کشور صورت گرفته حاصل تلاش سمن ها و فعالان زیستمحیطی بوده است که با برگزاری نشستها، جشنوارهها و نمایشگاههای مختلف درصدد شناساندن تالاب میقان اراک برآمدهاند.