شنبه, 12ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم ببرهای وارداتی اصلی نیستند

زیست بوم

ببرهای وارداتی اصلی نیستند

برگرفته از تابناک

پیشکسوت محیط زیست درباره اصالت ببرهای مازندرانی که روز گذشته به ایران وارد شد، می‌گوید: این ببرها اصالتاً‌ برای ما نیستند و احتمالاً ببر سیبری هستند.

بیژن فرهنگ دره‌شوری؛ کارشناس پیشکسوت محیط زیست در گفت‌وگو با فارس درباره اقدام اخیر سازمان حفاظت محیط زیست که 2 قلاده ببر را از روسیه به نام ببر مازندران به کشور وارد کرده و در باغ وحش پارک ارم از آن‌ها نگهداری می‌کند، گفت: این اقدام سازمان حفاظت محیط زیست اگر زیستگاه درست و حسابی از قبل برای آن‌ها آماده کرده بودند اقدام خوبی بود.

وی در ادامه افزود: زیستگاه مناسب برای خانواده گربه‌سانان حداقل 50 تا 60 هزار هکتار است نه یک محیط کوچکی که قفس این جانوران محسوب شود.

این کارشناس محیط زیست ادامه داد: کاراکال و سیاه‌گوش هم که از خانواده گربه‌سانان هستند در تمام کتاب‌های رسمی جانوری فضایی بالای 50 هزار هکتار برای زیستگاه آن‌ها تعیین شده است یعنی 50 هکتار هم برای گونه‌های گربه‌سانان زندان و قفس است.

دره‌شوری تصریح کرد: اگر سازمان محیط زیست پارک ملی گلستان را آماده کرده بود و هزاران هزار گوزن، شوکا، میش و... را در این منطقه رها می‌کرد ورود این ببرها باعث افتخار بود.

وی درباره نحوه نگهداری این 2 قلاده ببر و طول عمر آن‌ها در ایران نیز گفت: این ببرها زنده خواهند ماند شاید هم زاد و ولدی داشته باشند اما شکی نیست که حالت طبیعی نخواهند داشت و این اقدام سازمان حفاظت محیط زیست در حد یک باغ وحش است.

به گفته محمدی‌زاده؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس توافقنامه‌‌ای که در تاریخ اول اسفند سال 88 با وزیر محیط زیست روسیه امضا شد و با حمایت‌های نخست‌وزیر این کشور مقرر شده است در قبال تحویل 2 قلاده پلنگ ایرانی به روسیه این 2 قلاده ببر مازندرانی به کشور ما منتقل شود و در زیستگاه میانکاله مازندران روند احیاء نسل آنها شروع شود.

محمدی‌زاده ادامه داد: پس از مدت کوتاهی که این 2 قلاده ببر در باغ وحش نگهداری شدند و پس از آشنایی با شرایط زیستی و هوایی کشور ما ابتدا در حالت نیمه اسارت در زیستگاه میانکاله رها سازی می‌شوند و پس از اطمینان از برطرف شدن خطر انقراض آنها که با تولد حداقل 50 تا 60 قلاده ببر محقق می‌شود به طور کامل رهاسازی می‌شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: این 2 قلاده ببر نر و ماده هستند. ببر ماده نیز آبستن است و به زودی زاد و ولد خواهد کرد؛ همچنین 2 قلاده پلنگ ایرانی که به روسیه تحویل داده خواهند شد نیز تا سال آینده بارور می‌شوند که نشان از یک تلاش برنامه‌ریزی شده و علمی برای احیای زیستگاه‌های طبیعی است.

آیا در باغ وحش پارک ارم که بازدیدکنندگان هر نوع خوراکی اعم از پفک، هویج و... را به خورد جانوران موجود در محیط‌های فنس‌کشی شده می‌دهند این 2 قلاده ببر همان ویژگی‌های طبیعی درندگی در بدست‌آوردن شکار را حفظ خواهند کرد؟

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه