زیست بوم
نمایندگان خوزستان باید محكم و قاطع باشند تا دیگر سدی در مسیر كارون ساخته نشود
- زيست بوم
- نمایش از یکشنبه, 16 خرداد 1389 10:14
- بازدید: 2422
برگرفته از آبنما
امروز سدسازی در دنیا منسوخ شده و كشورهای پیشرفته دنیا دنبال این نیستند كه با احداث دیوارهای بتنی جلوی آب را گرفته و به طبیعت و انسانها اسیب برسانند. حتی در برخی كشورها رشته دانشگاهی تخریب سد نیز شكل گرفته است. افزایش معضل گرد و غبار كه ناشی از كمآبی است و كاهی دبی كارون را هر روز به چشم خود میبینیم. سفرههای آب زیر زمینی نیز روز به روز كاهش مییابد.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز گفت: در زمینه انتقال آب كارون انتقاد تنها به دولت كنونی نیست، بلكه دولتهای قبلی نیز این مسیر را طی كردهاند ولی لازم است بلاخره جلوی آن گرفته شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا در خوزستان ـ رمضان منجزی در یكصد و سیزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر اهواز در تكمیل صحبتهای سبزهعلی، دیگر عضو شورا، اظهار داشت: نمایندگان خوزستان باید محكم و قاطع باشند تا دیگر سدی در مسیر كارون ساخته نشود.
وی افزود: در مورد انتقال آب كارون به مناطق مركزی كشور در گذشته بسیار در شورا صحبت شده و نمایندگان خوزستان نیز موضعگیریهایی در مورد این موضوع داشتهاند ولی آنچه مسلم است موضوع فراتر و بزرگتر از این حرفها است.
منجزی بیان كرد: در پروه سد كوهرنگ سه، 23 كیلومتر تونل شده ولی هیچ كس خبر ندارد. بحث خیلی فراتر از این است كه بتوان در مقابل چنین عزمی موضعی داشته باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز گفت: امروز سدسازی در دنیا منسوخ شده و كشورهای پیشرفته دنیا دنبال این نیستند كه با احداث دیوارهای بتنی جلوی آب را گرفته و به طبیعت و انسانها اسیب برسانند. حتی در برخی كشورها رشته دانشگاهی تخریب سد نیز شكل گرفته است.
وی افزود: اگر امروز به دنبال انرژیهای جایگزین مانند انرژی هستهای هستیم پس نباید دیگر از روش برقآبی كه در دنیا منسوخ شده و طبیعت و جغرافیای انسان را تخریب میكند، استفاده كنیم.
منجزی تصریح كرد: سد سازی جغرافیای انسانی را نابود و بسیار افراد را مجبور به كوچ اجباری میكند.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز خاطرنشان كرد: بسیاری از شهروندانی كه امروز در مناطق حاشیهای شهر مانند حصیرآباد زندگی میكنند از آوارگان پروژه سد كارون 3 هستند. در پروژه سد كارون سه، 15 هزار نفر سامان خود را از دست دادند و آواره شدند.
وی بیان كرد: حتی سر ریز جمعیت مهاجر پروژه كوهرنگ در چهارمحال و بختیاری به سوی اهواز است كه موجب حاشیهنشینی و رشد مشاغل كاذب و افزایش آسیبهای اجتماعی در اهواز میشود.
منجزی گفت: فردی كه مجبور به كوچ اجباری و ترك زادگاهاش میشود، جغرافیا، خاطرات و معنویاتش را از دست میدهد و هر چه قدر به او پول بدهند نیز فایدهای ندارد. به قول یكی از آوارگان كه میگفت “پول به چه درد میخورد وقتی نتوانی بر مزار پدرت كه زیر آب رفته گریه كنی“.
وی افزود: سرریز جمعیت سد گتوند علیا نیز به اهواز میآیند و مشكلات آن نیز برای اهواز است.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز تصریح كرد: تونل كوهرنگ سه، 15 متر مكعب در ثانیه دبی دارد كه تا 45 متر مكعب قابل افزایش است واین در حالی است كه هیچ كس در این مورد اقدامی انجام نمیدهد.
منجری خاطرنشان كرد: افزایش معضل گرد و غبار كه ناشی از كمآبی است و كاهی دبی كارون را هر روز به چشم خود میبینیم. سفرههای آب زیر زمینی نیز روز به روز كاهش مییابد.وی بیان كرد: انتقاد تنها به دولت كنونی نیست، بلكه دولتهای قبلی نیز این مسیر را طی كردهاند ولی لازم است بلاخره جلوی آن گرفته شود. نمایندگان خوزستان باید محكم و قاطع باشند تا دیگر سدی در مسیر كارون ساخته نشود.
این عضو شورای شهر اهواز همچنین به اعضای شورا و از جمله خودش تذكری داد و گفت: شورا ناظر بر عملكرد شهرداری است و عملكرد شهرداری اهواز نیز به طور كامل نتیجه سیاستگذاری شورا است. در نتیجه انتقاد از شهرداری در صحن شورا جایگاهی ندارد و اگر انتقادی وارد است به شورا است.
وی افزود: اگر شهرداری كاری انجام نمی دهد به این معنی است كه شورا ضعیف عمل كرده و دلیلی ندارد در جلسات شورا علیه شهرداری حرف بزنیم و خود را تبرئه كنیم.
منجزی تصریح كرد: شورا مسئول مستیم عملكرد شهرداری است و هر زمان كه تشخیص دهد عملكرد شهردار قابل قبول نیست نیز میتوان با او برخورد كند، انتقاد اعضای شورا از عملكرد شهرداری به نوعی در رفتن از زیر بار مسئولیت است.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز ادامه داد: انتقاد اعضای شورا از عملكرد شهرداری به نوعی انتقاد از خود است و خیلی جایگاه قانونی ندارد.