زیست بوم
10 گونه جانوری یزد در خطر انقراض
- زيست بوم
- نمایش از چهارشنبه, 26 خرداد 1389 13:25
- بازدید: 2783
10 گونه جانوری یزد در خطر انقراض/ خشکسالی گریبان وحوش را گرفت
خبرگزاری مهر: کارشناس محیط زیست استان یزد از خطر انقراض 10 گونه حیات وحش استان یزد در اثر خشکسالی شامل پنج گونه پستاندار و پنج گونه پرنده خبر داد.
محمد اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: پنج گونه در معرض خطر شامل یوزپلنگ آسیایی، گورخر ایرانی، گربه پالاس، گربه شنی و شاه روباه است.
وی همچنین گونه های در معرض خطر پرندگان را نیز شامل بحری، بالابان، هوبره، عقاب طلایی، شاهین و هوبره اعلام کرد و افزود: یزد یکی از معدود زیستگاههای این پرندگان به شمار می رود.
اکبری با اشاره به اینکه استان یزد به علت تنوع زیستگاهی، آب و هوایی و گستردگی مناطق مختلف، حیات وحش از تنوع فراوانی برخوردار است بیان داشت: در استان یزد در مجموع 800 گونه گیاهی و بیش از 130 گونه پرنده، بیش از 50 گونه پستاندار و بیش از 40 گونه خزنده شناسایی شده است که این تنوع به نسبت شرایط اقلیمی موجود در استان یزد، شاخص و ارزشمند است.
کارشناس محیط زیست استان یزد خاطرنشان کرد: در استان یزد گونه هایی از جانوران و گیاهان یافت می شود که در سطح کشور و حتی دنیا کم نظیر است و به همین دلیل حفاظت از این گونه های کمیاب که متاسفانه بسیاری از آنها در معرض خطر نابودی قرار دارند، بسیار حائز اهمیت است.
خسارت 80 میلیارد ریالی به مناطق حیات وحش استان یزد وارد شد
کارشناس محیط زیست استان یزد گفت: امسال میزان خسارت خشکسالی به مناطق حیات وحش استان یزد بیش از 80 میلیارد ریال برآورد شده است که برای جبران و پیشگیری از تبعات بیشتر این میزان خسارت به 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی افزود: روند خشکسالی طی چند سال اخیر سبب شده تا بسیاری از گونه های گیاهی مناطق حیات وحش استان یزد به طور کامل خشک شوند و این امر خطر انقراض برخی گونه های گیاهی را افزایش داده است.
اکبری خاطرنشان کرد: علاوه بر گونه های گیاهی، زندگی بسیاری از جانوران و وحوش ساکن در طبیعت استان یزد نیز در معرض خطر است زیرا خشکسالی در بلندمدت روند زادآوری آنها را کاهش می دهد.
روند زادآوری حیات وحش استان یزد کند شده است
وی عنوان کرد: خشکیدن بسیاری از چشمه ها و خشکیدن و کاهش شدید پوشش گیاهی به لحاظ تنوع و تراکم، منابع تغذیه ای جانوران را به شدت کاهش داده است و این امر روند زادآوری آنها را کند کرده است.
اکبری تاکید کرد: در مجموع صدمات و خسارات وارد شده به زیستگاههای محیط زیست در سال جاری قابل توجه و تا حد زیادی جبران ناپذیر بوده است.
اکبری تاکید کرد: به جرات می توان گفت که استان یزد از نظر تنوع گونه های گیاهی و جانوری جزو استانهای شاخص است و می تواند زمینه بسیار مناسبی را برای گردشگری اکوتوریست فراهم کند.
حیات وحش استان یزد، مکانی مناسب برای گردشگری اکوتوریست
وی ادامه داد: استان یزد با دارا بودن بیش از هزار نوع گونه گیاهی و جانوری به لحاظ شرایط اقلیمی، منطقه ای مناسب برای گردشگری طبیعی به شمار می رود.
وی ادامه داد: غارهای متعدد، چشم اندازهای زیبا، چشمههای زیبا، تپه ماهورهای پیچیده، کوههای شگفت انگیز همراه با تنوع حیات وحش و پوشش گیاهی می تواند زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی را در این استان فراهم کند.
اکبری یادآور شد: در استان یزد 14 منطقه به وسعت دو میلیون و 700 هزار هکتار در مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20 درصد از خاک استان یزد تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان یزد است که میانگین کشوری آن هشت درصد است و استان یزد در این زمینه رتبه نخست کشور را دارد.