خبر
توقف رشد سلولهای سرطان ریه با نانوبابونه ساخت محققان
- خبر
- نمایش از سه شنبه, 21 آذر 1391 07:49
- بازدید: 2963
محققان موفق به ساخت نانوحاملی شدند که قادر است دو داروی شیمیدرمانی را همزمان به درون هسته سلولهای سرطان ریه رهاسازی کند.
به گزارش بخش فناوری ایسنا، پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی موفق به ساخت نانوحامل دارویی شدند که شباهت زیادی به گل بابونه دارد. این نانوساختار که نانوبابونه نامگذاری شده، میتواند داروی ضد سرطان را با خود حمل کرده و درون سلولهای سرطان ریه رهاسازی کند.
ژن گو از محققان این پروژه میگوید: ما موفق به ارائهی روشی شدیم که با کارایی بالا میتواند مانع از رشد سلولهای سرطان ریه در موشها شود. ما نانوحامل ساخته شده را در آزمایشگاه روی سلولهای مختلف آزمایش کردیم. نتایج نشان داد که این نانوحامل میتواند اثرات مثبتی روی سلولهای سرطان پستان، پروستات، کبد، رحم، مغز و سرطان خون داشته باشد.
محققان برای ساخت این نانوحامل از پلیمر پلی اتیلن گلیکول استفاده کردند که دارای زنجیره بلندی بوده که از روی آن شاخههایی کوتاه منشعب شده است. محققان داروی ضدسرطان کامپتوتسین را به صورت مستقیم روی این رشتههای کوتاه و دوکسوروبیسین را درون محلول قرار دادند.
پلیاتیلن گیلیکول یک ماده آبدوست است در حالی که کامپتوتسین و دوکسوروبیسین آبگریز هستند. بنابراین این دو داروی ضد سرطان به صورت خوشه درون محلول در خواهند آمد به طوری که پلیاتیلن گلیکول آنها را پوشش داده است. این ساختار شبیه به گل بابونه شده است که قطری در حدود 50 نانومتر دارد. این نانوحامل را میتوان به بیمار سرطانی تزریق کرد.
با تزریق این نانوحامل به بدن، جریان خون آن را در بدن پخش میکند تا این که توسط سلولهای سرطانی جذب شوند. یکی از دلایلی که محققان از پلیاتیلن گلیکول استفاده کردند این است که این پلیمر میتواند دارو را به مدت طولانیتری درون جریان خون نگه دارد.
با وارد شدن نانوحامل به سلول سرطانی، دارو رهاسازی میشود. وانی تای از محققان این پروژه میگوید: هر دوی این داروها به هستهی سلول حمله میکنند، اما مکانیسم آنها متفاوت است. ترکیب این دو دارو موجب افزایش اثربخشی آنها میشود. ما امیدواریم در آینده بسیار نزدیک آزمایشهای بالینی این نانوحامل را شروع کنیم.
پیش از اقدام برای آزمایشهای بالینی، محققان این نانوحامل را روی موشها آزمایش کردند تا به یافتههای خود در آزمایشگاه اعتبار بیشتری ببخشند.
نتایج این پژوهش در قالب مقالهای با عنوان "Folding Graft Copolymer with Pedant Drug Segment for Co-Delivery of Anticancer Drugs" در نشریهی Biomaterials به چاپ رسیده است.