یکشنبه, 09ام ارديبهشت

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان کتیبه‌ی مسجد وکیل سرقت شد

یادمان

کتیبه‌ی مسجد وکیل سرقت شد

برگرفته از

خبرگزاری دانشجویان ایران

 مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس درباره‌ی سرقت کتیبه‌ی مسجد وکیل شیراز، گفت‌: نگهداری و حفاظت از مسجد وکیل برعهده‌ی سازمان اوقاف است، نه سازمان میراث فرهنگی.

محمدرضا بذرگر در گفت‌وگو با خبرنگار بخش میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیان کرد: در شیراز، مکان‌هایی مانند حافظیه، سعدیه، حمام وکیل و ارگ کریم‌خانی در اختیار میراث فرهنگی هستند و سازمان میراث فرهنگی بلیت‌فروشی، نگهداری و حفاظت از آن‌ها را انجام می‌دهد. با این حال، خیلی از آثار دیگر هستند که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌اند، ولی نگهداری و حفاظت مستقیم از آن‌ها در اختیار بخش‌های دیگر است و سازمان میراث فرهنگی فقط نظارت می‌کند.

او با اشاره به این‌که سرقت این کتیبه چند روز پیش رخ داده است، تأکید کرد: نگهداری از این اثر در اختیار اوقاف بوده است و اکنون جریان از طریق بخش حقوقی پی‌گیری می‌شود.

در این‌باره، سرپرست دفتر حفظ، احیا و ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری فارس نیز گفت: این کتیبه به قرون اولیه‌ی اسلام متعلق است. در کادر قسمت بالای آن سوره‌ی توحید و در کادر دیگر، عبارت «لااله‌اله‌الله، محمد رسول‌الله» نقش بسته است. همچنین مضمون اصلی کتیبه، آیة‌الکرسی است و البته به‌طور کامل نیست.

رضا نوروزی با تأکید بر این‌که این کتیبه بسیار شاخص بوده است، افزود: روز چهارشنبه این اثر سرقت شد و از آن‌جا که چنین آثاری باز هم در مسجد وکیل قرار دارند، نمی‌دانم چه تصمیمی برای حفاظت از آن‌ها گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، کتیبه‌ی سنگی یک‌هزار ساله‌ی مسجدجامع وکیل پس از جدا شدن از محل نصب، توسط افرادی ناشناس شبانه به سرقت رفته است.

ایرج محمدی ـ کارشناس میراث فرهنگی استان فارس ـ نیز در این‌باره به خبرنگار ایسنا گفت: یک کتیبه‌ی سنگی که در هشتی مسجدجامع وکیل قرار داشت، سرقت شده است. این کتیبه احتمالا به دوره‌ی متأخر اسلامی مربوط می‌شود.

همچنین دادستان شیراز در این‌باره توضیح داد: تا کنون گزارشی از سوی نیروی انتظامی و سازمان‌های متولی درباره‌ی سرقت کتیبه‌ی سنگی مسجد وکیل به مرجع قضایی اعلام نشده است.

جابر بانشی اظهار داشت: این سرقت 16 اردیبهشت‌ماه امسال اتفاق افتاده است؛ اما با پی‌گیری‌های انجام‌شده هنوز گزارشی از این سرقت از مرجع انتظامی به مرجع قضایی اعلام نشده است.

وی درباره‌ی ورود دادستان به‌عنوان مدعی‌العموم به این پرونده، گفت: با پی‌گیری‌های انجام‌شده مشخص شد، پرونده این سرقت از طریق کلانتری به اداره‌ی آگاهی شیراز فرستاده شده و با توجه به این‌که اداره‌ی آگاهی دارای شعب متعدد است، پرونده به آگاهی مرکز فرستاده شده، اما تا کنون گزارشی به ما داده نشده است تا دستور قضایی لازم برای پی‌گیری پرونده صادر شود.

دادستان شیراز درباره‌ی سازمان‌های متولی مراقبت و نگهداری از این بنا، بیان کرد: این مسجد وقفی است، اما سازمان میراث فرهنگی نیز طبق قانون موظف به مراقبت از آن است، زیرا این مسجد پیش از انقلاب به‌عنوان اثر تاریخی و باستانی به ثبت رسیده و در این‌که مسجد وکیل اثر تاریخی است، تردیدی وجود ندارد.

بانشی با بیان این‌که سازمان میراث فرهنگی و اداره‌ی اوقات بر سر حفاظت و نگهداری از این بنا اختلاف دارند، افزود: ‌نگهبان رسمی از این بنا مراقبت نمی‌کرد و فردی بدون شرایط نگهبانی در برخی مواقع در این مسجد حضور داشت.

این کتیبه‌ی سنگی در ابعاد 40 در 90 سانتی‌متر است و حجاری آن به خط کوفی است که آیاتی از سوره‌ی توحید روی آن نقش بسته است. این کتیبه پیش از این نیز در دوره‌ی پهلوی از مسجد نو شیراز سرقت شد که برای حفاظت بیش‌تر در آن زمان به مسجد وکیل انتقال یافت و در دالان ورودی این مسجد نصب شد.
 
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه