خبر
کهنسالترین دانشمند هواشناس جهان به رحمت ایزدی پیوست
- خبر
- نمایش از چهارشنبه, 28 تیر 1391 04:22
- بازدید: 3851
پروفسور محمدحسن گنجی پدر جغرافیای نوین ایران که در سال 2001 میلادی به عنوان مرد سال هواشناسی جهان برگزیده شد، پنجشنبه شب گذشته چشم از جهان فروبست.
nike court royale mens white hair style chart , Botas Beige | IicfShops , leather green nike sneaker for heaven boots sale , BLACKPINK Jennie Stuns in CK x Heron Preston
به گزارش فارس، پروفسور محمدحسن گنجی پدر جغرافیای نوین ایران که در سال 2001 میلادی به عنوان مرد سال هواشناسی جهان برگزید شد پنجشنبهشب در سن 100 سالگی در بیمارستان پیامبران تهران به رحمت ایزدی پیوست.پروفسور محمدحسن گنجی پدر جغرافیای نوین 28 تیر بر اثر زمین خوردن در منزل شخصی خود دچار خونریزی مغزی شد.پس از آن گنجی به بیمارستان پیامبران منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفت و پس از آن، درگذشت.
پروفسور محمد حسن گنجی، در 21 خرداد سال 1291خورشیدی در بیرجند به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات مقدماتی در مدرسه شوکتیه بیرجند، وارد دارالمعلمین عالی تهران شد و در رشته تاریخ و جغرافیا به دریافت درجه کارشناسی نائل شد. سپس به عنوان دانشجوی برگزیده به اروپا اعزام شد و در دانشگاه ویکتوریا منچستر انگلستان به تحصیل ادامه داده و در سال 1317، لیسانس تخصصی خود را در جغرافیا دریافت کرد.
وی بار دیگر در سال 1331، با استفاده از بورس تحصیلی عازم آمریکا شد و دکترای خود را در رشته جغرافیا، از دانشگاه کلارک دریافت کرد.
او از سال 1317 تا 1354 در خدمت دانشگاه تهران به تدریس اشتغال داشته و اولین کسی بود که جغرافیای نوین را وارد برنامههای دانشگاهی کرد. وی مراحل دانشگاهی را از دبیری تا معاونت دانشگاه طی کرده و در سال 1354 با اخذ درجه استادی ممتاز بازنشسته شد. با این حال وی هیچ گاه دست از کار نکشید و از سال 1364همکاری خودرا با مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، آغاز کرد. وی از سال 1370 به عنوان مشاور رئیس دانشکده علوم زمین با دانشگاه شهید بهشتی همکاری داشت که به تربیت دانشجوی دوره دکترا پرداخت.
پروفسورگنجی از سال 1335 تا 1347مدیریت اداره کل هواشناسی را عهده دار بود و در واقع بینانگذار سازمان هواشناسی ایران است.
در همین سالها او 4 سال ریاست منطقه آسیا را در سازمان هواشناسی عهده دار بود و از همان سال ارتباط خود را بااین سازمان حفظ کرد. وی چندین کتاب -از جمله اطلس اقلیمی ایران - و بیشتر از صد مقاله به زبانهای فارسی و انگلیسی منتشرکرد و به همین مناسبت برنده جایزه 2001 سازمان هواشناسی جهانی شد.
پروفسور دکتر گنجی، در سال 1354 به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران انتخاب شد. وی در بیست و نهمین کنگرة اتحادیة بینالمللی جغرافیایی در کره جنوبی در سال 2000 میلادی به عنوان یکی از 15 جغرافیدان برجستة جهان شناخته شد و سازمان هواشناسی جهانی، جایزه علمی سال 2001 خود را به وی اعطا کرد.وی همچنین نشان درجه سه در خدمات دولتی را دریافت کرد. دکتر گنجی تاکنون بالغ بر 63 لوح تقدیر از مراکز آثار و مفاخر علمی، چهرههای ماندگار، انجمنهای علمی جغرافیایی و دانشگاهها دریافت کرد.
پروفسور دکترگنجی در چهارمین دوره همایش چهرههای ماندگاربه عنوان یکی از چهرههای ماندگار عرصه علمی کشور معرفی ومورد تجلیل قرار گفت.
روزنامه اطلاعات درگذشت این استاد ماندگار و پدر جغرافیای ایران را به جامعه علمی کشور و خاندان محترمشان صمیمانه تسلیت میگوید.