یادمان
آبراهه ای که مشکل آبگرفتگی تخت جمشید را حل می کند
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- دوشنبه, 24 شهریور 1393 04:13
- آخرین به روز رسانی در دوشنبه, 24 شهریور 1393 04:13
- نمایش از دوشنبه, 24 شهریور 1393 04:13
- بازدید: 3717
یکی از شگفت انگیز ترین بخشهای تخت جمشید که معمولآ هیچوقت دیده نمی شود، آبراهه های زیر زمینی آن است. هخامنشیان در برخی از قسمت ها صخره را تا 9 متر تراش داده و پائین رفته اند و در بخش هایی نیز با افزودن سنگ های غول پیکر توانسته اند به شیب مورد نظر دست یابند. آنان با روش های خاص و مهندسی تدابیری اندیشیده بودند که آب بدون گل و لای از کانال خارج شود.
new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | Women's Designer Sneakers - Luxury Shopping
به گزارش خبرنگار مهر، کاوشهای جدید در ارتباط با نظام آبراهه های تخت جمشید منجر به شناسایی برخی از موارد مهم در ارتباط با معماری و شکل آبراهه ها و همپچنین برای شناسایی تغییرات در دیواره جنوبی تختگاه تخت جمشید شده است. این کاوش ها به سرپرستی علی اسدی، از 15 تیر تا 15 شهریور ماه سال جاری به مدت دو ماه انجام شد.
آبراه شناسایی شده که از بنای خزانه مستقیما به دیواره جنوبی تختگاه تخت جمشید امتداد داشته و در انتهای آن خروجی دوم آبراهه هاست که آن هم به تازگی شناسایی شده است.
کارگاه کاوش دیواره جنوبی تختگاه تخت جمشید و محل دومین خروجی آبراهها که در فصل اخیر شناسایی شد همچنین در این کارگاه مشخص شده که بخشی از دیواره تختگاه دارای دو دوره ساخت است.
تصویر کلی از محدوده جنوب شرقی دیواره تختگاه که در آن موقعیت خروجی اصلی آبها (سمت راست تصویر) و خروجی تازه شناسایی شده (سمت چپ تصویر) مشخص است.
دریچه های دومین خروجی شناسایی شده در پشت دیواره جنوبی تختگاه تخت جمشید
محل شناسایی دریچه جدید دفع آبهای سطحی در حیاط جنوبی کاخ تچر
دریچه آبراهه شناسایی شده در حیاط کاخ تجر که کارکرد آن دفع آبهای سطحی حیاط جنوبی کاخ تچر بوده، بخشهایی از این دریچه پس از دوره هخامنشیان از بین رفته است.
بخشهایی از این دریچه پس از دوره هخامنشیان از بین رفته است.
-----------------
عکس از مرتضی همایون