نگاه روز
ایران هژدهمین قدرت
- نگاه روز
- نمایش از شنبه, 18 تیر 1390 09:11
- بازدید: 5411
برگرفته از ماهنامه خواندنی شماره 64، سال نهم، آذر و دی 1389، رویه 35
با وجود تحریمهای سخت غرب و شرق، ملت ایرانتوانست در زمینهی اقتصاد نیز، پیشرفتهای زیادی نماید.
ریشهی این تحریمها را باید در سیاستهای دیرین شرق و غرب نسبت به ملت ایران دانست. روسها، بر پایهی راهبردپتر (وصیتنامه)، بر این باور بوده و هستند که:* باید چارهجوییهای فراوان کرد که کشور ایران، روز به روز تهیدستتر شود و بازرگانی آن روبه ویرانی رود...
در همین راستا، یکی از سیاستهای نانوشتهی انگلیسها این بود که باید: ایرانیهای باهوش را، گرسنه نگاه داشت و عربان شکمباره را، سر.
در راستای این سیاستها، غرب و شرق، با تحمیل هشت سال جنگ به ایران، دست به تحریمهای اقتصادی ایران زدند و سال به سال، به پهنه و سختی آن افزودند. اما با این وجود، ملت ایران توانست که بر این ترفند اهریمنان پیروز شود.
در این راستا، صندوق بینالمللی پول (نهاد زیر حاکمیت آمریکا و اروپا)، اعلام کرد که طبق محاسبات تولید ناویژهی داخلی برپایهی «توان تولید» (Purchesing Power Parity)، ایران با تولید 830 میلیارد دلار در سال 2010، هژدهمین قدرت بزرگ اقتصادی جهان، میباشد.
صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشمانداز اقتصادی جهان میزان تولید ناخالص داخلی ایران براساس شاخص قدرت خرید در این سال را 715/830 میلیارد دلار اعلام کرده که بدینترتیب این کشور در میان 183 کشور جایگاه هجدهم را از این نظر به خو اختصاص داده است.
تایوان با تولید ناخالص داخلی 810 میلیارد دلاری یک پله پایینتر از ایران در جایگاه نوزدهم و لهستان با 717 میلیارد دلار در جایگاه بیستم قرار گرفتهاند. هلند نیز با تولید ناخالص داخلی 676 میلیارد دلاری سه پله پایینتر از ایران در جایگاه بیست و یکم قرار گرفته است. پس از این کشور، آرژانتین رتبه 22 و کشور نفتی عربستان سعودی با تولید ناخالص داخلی 619 میلیارد دلاری پنج پله پایینتر از ایران در رتبه 23 قرار گرفتهاند. در حالی عربستان از نظر قدرت اقتصادی در رتبه 23 جهان قرار دارد که این کشور در جمع کشورهای گروه 20 پذیرفته شده است. کشورهای تایلند، آفریقای جنوبی، مصر، پاکستان، کلمبیا، مالزی، بلژیک، نیجریه، سوئد، فیلیپین، ونزوئلا، اتریش، سوئیس، یونان، هنگکنگ، اوکراین، و سنگاپور نیز به ترتیب در رتبههای 24 تا 40 از لحاظ قدرت اقتصادی قرار گرفتهاند.
ـــــــــــــــــ
*- تزارها و تزارها – هـ . خشایار – انتشارات آرمانخواه – تهران 1359 – رویههای 44-43