گزارش
همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد
- گزارش
- نمایش از چهارشنبه, 27 ارديبهشت 1391 09:58
- جهانشاه رضایی
- بازدید: 8427
به گزارش ایرانبوم، عصر روز دوشنبه 25 اردیبهشتماه 1391، به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، همایش شبی با فردوسی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. سخنرانیهایی از شاهنامه پژوهان و فردوسی شناسان معاصرایران، روایت از شاهنامه، شعر خوانی شاعران در تعالی فردوسی و اجرای موسیقی سنتی از برنامههای این همایش بود.
LTB - JuzsportsShops | adidas chunky sneakers white gold women jeans size
گزارش: جهانشاه رضایی
عکس: فلور کریمی
مراسم در ساعت 19 و با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سپس سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. بعد رئیس فرهنگسرای اندیشه (آقای حجازی) در ستایش و مقام فردوسی به سخنرانی پرداختند و رشته کلام به استاد دکتر وحیدی درباره چگونگی پیدایش و نقش فردوسی در سرایش شاهنامه سپردند، که دکتر وحیدی نقش اساسی را به شرایط و دوران و عصر فردوسی و نقش راویان مردمی و بلبلان ایران زمین که در انتقال داستانها و فرهنگ اساطیری این سرزمین به فردوسی را نسبت داد . سخنران بعدی آقای دکتر باوند بودند که دو قرن سکوت و تحریف و تحقیر حاصل از آن عامل پیدایش فردوسی بزرگ دانستند که هویت ایرانی را بدین زیبائی و پا برجائی احیا نمودند.
سپس نوبت به آقای دکتر نبوی رسید که ایشان به زوایای دیگری از شاهنامه در احیای فرهنگ وتمدن ایرانی پرداختند. سخنران بعدی آقای دکتر طالع نیز به تاریخچه سرایش شاهنامه و شاهنامههای قبل از فردوسی پرداخت و نقش شخصیت های ملی قبل از فردوسی از جمله یعقوب لیث در احیای تاریخ و فرهنگ و زبان فارسی را ستود و خواهان توجه بیشتر به این گوشههای تاریک تاریخ ایران زمین گردید. آقای فرشید راد گفتارش با ستایش از شاهنامه فردوسی شروع و به داشتهها و دادههای علمی و فرهنگی و هنری ایران زمین در آن دوران؛ از جمله: پزشکی و دارو پزشکی و موسیقی و غیره پرداخت و گفت در این زمینه کتابهایی موجود است که در آن هر کدام خود شاهنامهای هستند از جمله: کتاب موسیقی فارابی و ...
بانو مژدهی سخن خود را در ستایش از فردوسی با توجه ویژه فردوسی به خرد و اهمیت آن در شاهراه زندگی فردی و اجتماعی سر دادند و خواهان خرد جمعی بعنوان چلچراغ راه ایرانیان شدند.
سپس استاد کیائی با ساز سنتور و خانم پدر ثانی با تنبک شوری دیگر را با اجرای هنر ایرانی در حضار برانگیخت که با تشویق فراوان باشندگان روبرو گردید.
سپس آقای محمودی شعری شیرین کلام دربارهٔ هویت ایرانی و مرام و سرود ایرانی قرائت نمودند.
برنامهٔ بعدی اجرای قطعات به روایت از شاهنامه توسط گروه موسیقی چهار نفره در خصوص دژ سپیدار و ورود گرد آفرید و سهراب در نبرد آن شد.
پایان بخش برنامه اجرای قطعاتی از موسیقی ایرانی با خوانندگی آقای ذابح و گروه ذابح بوده که مورد استقبال حضار قرار گرفت.
گفتنی است در این راستا، نمایشگاهی از نقاشیهای شاهنامه، از آثار استاد شمس خلخالی در نگارخانه فرهنگسرای اندیشه آغاز به کار کرد. نمایشگاه «چهل پرده شاهنامه» از روز 25 اردیبهشتماه آغاز شده و تا روز 29 اردیبهشتماه 1391 ادامه خواهد یافت.