رویدادهای فرهنگی
همایش بینالمللی فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان - 1390- به کار خود پایان داد
- رویدادهای فرهنگی
- نمایش از جمعه, 09 دی 1390 20:03
- بازدید: 5172
همایش بینالمللی فردوسی که در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان از سوم دی آغاز شده بود، با سخنرانی میهمانان به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در سیستان و بلوچستان، مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در اختتامیه این همایش گفت: حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی بزرگترین حماسهسرای تاریخ ایران و یکی از برجستهترین شاعران جهان شمرده میشود.
دانشی بیان کرد: شاهنامه حافظ راستین سنن ملی و شناسنامه قوم ایرانی است.
او در ادامه اظهار کرد: فردوسی را باید پیشرو کسانی شمرد که به افتخارات ایران کهن جان داده و عظمت آن را آشکار ساختهاند. او مظهر وطنپرستی و ایراندوستی واقعی است.
وی افزود: شاید با وجود این اثر سترگ بسیاری از عناصر مثبت فرهنگ آبا و اجدادی ما در توفان حوادث تاریخی نابود میشد و اثری از آثارش به جا نمیماند.
دانشی خاطرنشان کرد: حکیم فردوسی شاعری معتقد و مؤمن به ولایت معصومین (ع) بود و خود را بنده اهل بیت نبی و ستاینده خاک پای وصی میدانست.
همچنین در این همایش، دکتر میرزا ملا احمد - استاد آکادمی علوم تاجیکستان - درباره شخصیت برجسته حکیم فردوسی گفت: شاهنامه منظومه مفصلی است که حدودا از 60هزار بیت تشکیل شده و دارای سه دورهی اساطیری، پهلوی و تاریخی است.
او افزود: فردوسی شخصیت بینالمللی است و این شخصیت برجسته جایگاه ویژهای را در کشور تاجیکستان به خود اختصاص داده است.
استاد آکادمی علوم تاجیکستان در ادامه گفت: تفکر فردوسی و اندیشه حاکم بر شاهنامه همیشه مدافع خوبیها در برابر بدی و ظلم و تیرگی است.
او خاطرنشان کرد: شاهنامه زبانی فاخر و مطمئن دارد و موسیقی در شعر فردوسی از عناصر اصلی شاهنامه محسوب میشود.
این همایش با حضور استادان دانشگاه و پژوهشگرانی از 10 کشور تاجیکستان، مصر، فرانسه، مالزی، سوریه، گرجستان، پاکستان، هندوستان، افغانستان و آمریکا برگزار شد که همه دارای کرسی زبان فارسی در دانشگاههای مختلف خارج از کشور هستند و به زبان فارسی تسلط و تألیفاتی در این زمینه دارند.