یادمان
پرونده ثبت جهانی بادگیرها از دستور کار اجلاس ۲۰۱۵ یونسکو خارج شد
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- یکشنبه, 22 آذر 1394 14:01
- آخرین به روز رسانی در یکشنبه, 22 آذر 1394 14:01
- نمایش از یکشنبه, 22 آذر 1394 14:01
به گزارش هنرنیوز؛چهار روز دیگر در حالی اجلاس میراث ناملموس جهانی یونسکو در کشور نامیبیا برگزار می شود که قرار بود پرونده بادگیرها از ایران هم در این اجلاس برای ثبت جهانی مورد رای گیری قرار گیرد. اما این پرونده از دستور کار اجلاس ۲۰۱۵ یونسکو خارج شده است.
air-jordan-4-retro-cement-x-new-era-chicago-bulls-sneaker-hook-up-hat | Nike Air VaporMax for Men & Women - nike free tr fit squiggle shoes - IetpShops - Buy Onlineعصر ایران در گزارشی نوشت:میراث جهانی ناملموس به پرونده هایی اطلاق می شود که رابطه نزدیکی با موضوعات اجتماعی، فن آوری ها، تکنیک های تولید صنایع دستی و ... دارد. کشور ایران تا کنون بیش از ۱۰ پرونده در اجلاس جهانی یونسکو به ثبت رسانده که ردیف دستگاهی موسیقی، فرش بافی فارس و کاشان و ... از آن جمله اند. اما امسال پرونده ثبت جهانی بادگیرها از ایران، از دستور کار خارج شده است.
فرهاد نظری مدیر دفتر ثبت آثار ملی سازمان میراث فرهنگی درباره علت خارج شدن ثبت جهانی بادگیرها از دستور کار اجلاس نامیبیا گفت: "بر اساس پیشنهاد یونسکو، پرونده بادگیرها امسال در اجلاس نامیبیا مطرح
نمی شود. قرار است این پرونده به صورت فراملی و چند کشوری ثبت شود."
پرونده فعلی تنها با نام ایران ارسال شده بود و به گفته نظری ثبت این اثر به صورت فراملی و به سال ۲۰۱۷ موکول شده است.
طی چند روز گذشته نام ایران در لیست برنامه های سال ۲۰۱۵ قرار گرفته بود. اما اکنون با ارسال یادداشتی زیر نام ایران، خارج شدن پرونده بادگیرها از دستور کار، اعلام شده است. از سوی دیگر سازمان جهانی یونسکو تغییرات دیگری هم در ارسال پرونده های ثبت جهانی میراث ناملموس داده است
به گفته نظری یونسکو از ایران خواسته تا پایان ماه مارچ ۲۰۱۶، پرونده نهایی بادگیرها را به دفتر میراث جهانی یونسکو ارسال کند.
گفتنی است که کاهش سهمیه میراث ناملموس جهانی ارتباطی به ثبت آثار طبیعی و تاریخی میراث جهانی ندارد و همچنان ایران در این زمینه، سالانه یک پرونده به مرکز میراث جهانی ارسال می کند.
به دلیل خارج شدن پرونده بادگیرها از دستور کار یونسکو، ایران سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ فرصت ثبت جهانی دارد و پس از آن پرونده های بعدی در سال ۲۰۱۹ مطرح خواهند شد.