یادمان
آرامگاه سعدی هنوز زخم مرمتهای غیراصولی را دارد - بوستانم آرزوست!
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- دوشنبه, 01 ارديبهشت 1393 14:38
- آخرین به روز رسانی در دوشنبه, 01 ارديبهشت 1393 14:38
- نمایش از دوشنبه, 01 ارديبهشت 1393 14:38
- بازدید: 4659
نزدیک به ۲ سال است که هویت سعدیه با آزادسازی محوطه آرامگاه بدون توجه به اصول معماری و بهاسم پروژه بهسازی اداره کل میراثفرهنگی از بین برده شد. هماکنون نیز پس از گذشت ۲ سال هیچ بررسی کارشناسانه جهت بازبینی و مرمت اصولی آرامگاه انجام نگرفته، این درحالی است که در کنار سعدیه، پروژه نیمه تمام مرکز سعدیشناسی بهچشم میخورد که تکمیل نشده و احداث آن ۸ سال طول کشیده است.
Women's shoes - adidas hermosa mesh backpack purple and blue color , GiftofvisionShops - Fitness - adidas nite jogger kids - Sports shoes | nike air huarache navy denim shoes sale , Air Jordan Release Dates 2021 , WakeorthoShops
خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ نزدیک به دو سال از بهسازی محوطه سعدیه میگذرد. پروژهای که گفته میشود بدون توجه به ضوابط و نگاه تخصصی کارشناسان میراثفرهنگی با صرف هزینههای سنگین انجام گرفت. هنوز هم کارشناسان از ساخت حوض روبروی ورودی بقعه میگویند که بدون توجه به طراحی اولیه منظره تاریخی آرامگاه سعدی را تخریب کرده است.
با این وجود، معاون میراثفرهنگی کشور که حدود یکماه است به این سمت برگزیده شده، در گفت و گویی که با خبرگزاری CHN دارد نسبت به معضلات مربوط به آرامگاه سعدی و مرکز سعدیشناسی اظهار بیاطلاعی میکند و میگوید که در جریان هیچ یک از این اتفاقات نیست. این درحالی است که متولیان میراثفرهنگی اداره میراثفرهنگی استان فارس نیز گویی به برگزاری برنامهای در روز سعدیشناسی اکتفا کردهاند و هنوز بهصرافت نیفتادهاند تا برای بازگردان هویت سعدیه چارهای بیاندیشند. چراکه در این سالها حتی یکبار هم به اصلاح مرمتهای غیر اصولی نپرداختند.
«کوروش کمالی سروستانی»، مدرس دانشگاه و پژوهشگر برجسته استان فارس همچنان به اقدامات غیراصولی مسئولان استان فارس در سال 90 اشاره میکند و میافزاید: «در سال 90 اداره کل میراثفرهنگی و گردشگری استان فارس اقداماتی را در زمینهی سنگفرش محوطهی آرامگاه انجام داد که اگرچه با حسن نیت همراه بود، اما اجرای پروژه از دیدگاه کارشناسان متخصص بهرهی کافی برده نشد؛ چنانچه هماکنون بخشی از هویت تاریخی بنا مخدوش شده است.
به گفته وی، اگر چه در همان زمان به مدیریت وقت اداره کل میراث فرهنگی استان فارس (فریدون فعالی) در مورد نوع طراحی و اهمیت این اثر هشدار و توضیح داده شد، اما به دلیل عدم باور علمی و درونی به میراثفرهنگی و هویت بنا، اقدامات غیر علمی و غیر میراثی در مجموعه شکل گرفت. ساخت حوض روبروی ورودی بقعه بدون توجه به طراحی اولیه و نیز تخریب منظره تاریخی آرامگاه، خاطره جمعی و آزادسازی محوطه را بدون توجیه معمارانه و دخالتهای غیر علمی این مجموعه فرهنگی را مورد تهدید قرار داد.
در حالحاضر نیز با برگزاری مراسم در روز سعدی که با حضور متولیان میراثفرهنگی استان انجام گرفته هنوز هیچ وعدهای از سوی مسئولان برای اصلاح مرمتهای غیراصولی سعدیه داده نشده است.
کمالی سروستانی معتقد است، درحالحاضر لازم است که متولیان میراثفرهنگی هیاتی از کارشناسان و شورای فنی را به آرامگاه سعدی در نظر بگیرند تا هویتی که از دست رفته دوباره احیاء شود.
اختصاص بودجه برای تکمیل مرکز سعدیشناسی
پروژه ساخت مجتمع فرهنگی و مرکز سعدیشناسی یکی دیگر از موضوعات و معضلات سعدیه محسوب میشود. این پروژه که نزدیک به 8 سال است نیمهتمام باقی مانده، گویی قرار است با اختصاص بودجهای که رییس سازمان وعده آن را داده است تکمیل شود.
کمالی سروستانی در این رابطه میگوید: «مجتمع فرهنگی و مرکز سعدیشناسی یکی دیگر از مشکلات سعدیه بهشمار میرود که ساخت و تکمیل آن 8 سال است بهطول انجامیده، با این وجود مسعود سلطانیفر شامگاه یکشنبه 31 فروردین در هجدهمین بزرگداشت یادروز سعدی در شیراز اعلام کرده که قرار است بودجهای برای تکمیل این پروژه در نظر گرفته شود.»
او میافزاید: درحالحاضر مباحث مربوط به آرامگاه سعدی و مرکز سعدیشناسی دو مقوله جدی محسوب میشوند که باید هر چه سریعتر به آن رسیدگی شود.