سه شنبه, 04ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی صنایع دستی سفال لالجین در رقابت با چینی‌ها می‌برد یا می‌بازد؟

صنایع دستی

سفال لالجین در رقابت با چینی‌ها می‌برد یا می‌بازد؟

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: توجه نکردن به سلایق مشتری و کاربردی نبودن تولیدات سفال از معضلات هنر صنعت سفال است.

FW0663 - adidas samba ireland live score last night - adidas Futurenatural Shoes Vivid Red Mens | Discount Shoes, Clothing & Accessories , Giftofvision

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، "علیرضا ایزدی" ظهر امروز، شنبه، 11 آبان در همایش منطقه‌ای رویکردهای علمی و عمل برای ارتقای سفال و سرامیک، سفال سازی را دمیدن روح در کالبد بی‌جان خاک دانست و عنوان کرد: در تولید صنایع دستی به خصوص سفال کمتر به سلایق مشتری اهمیت می‌دهند و این در حالی است که باید در تولید صنایع دستی سلایق کشور هدف مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: از دیگر مشکلاتی که صنعت سفال لالجین، امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کند این است که تولیدات سفال دیگر همچون گذشته کاربردی نیست و بیشتر جنبه تزئینی به خود گرفته است. کشورهایی همچون چین با تولید آثار کاربردی، سفال لالجین را تهدید می‌کنند که باید سفالگران توجه ویژه در این زمینه داشته باشند.

ایزدی با بیان این‌که نباید با واردات سفال و صنایع دستی از دیگر کشورها مخالفت کرد، عنوان کرد: هنرمندان صنایع دستی باید به سمت تولیداتی بروند که بتواند با آثار وارداتی رقابت کند.

وی، از استفاده برخی طرح‌های هجو بر روی سفال‌ها، ابراز تاسف کرد و گفت: سفالی که باید امروز نشان‌دهنده فرهنگ و اصالت‌های فرهنگی ایران باشد متاسفانه ابزاری برای رواج برخی هجویات شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با اشاره به سابقه 700 ساله سفال در لالجین، تصریح کرد: برخی با ناآگاهی آسیبهای جبران ناپذیری به سفال وارد می‌کنند که این روند باید تغییر یابد.

وی با تاکید بر این‌که لالجین خاستگاه سفال ایران است، افزود: برای اینکه لالجین در قله سفال ایران باقی بماند باید علم را با تجربه هنرمندان این عرصه تلفیق کرده و آثاری ماندگار تولید کنیم. اگر نتوانیم سفال را براساس علم تولید کنیم بازارهای جهانی را از دست خواهیم داد.

ایزدی، سفالگری را هنری ماندگار در لالجین دانست و گفت: جایگاه لالجین فراتر از این بوده و باید با تلاش و همکاری بین دانشگاه و کارگاه‌های سفالگری لالجین را به جایگاه واقعی خود برسانیم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه