یادمان
تخریب خانهای ارزشمند در خیابان ادیان
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- سه شنبه, 31 شهریور 1394 14:26
- آخرین به روز رسانی در سه شنبه, 31 شهریور 1394 14:26
- نمایش از سه شنبه, 31 شهریور 1394 14:26
خانه «سرلشگر شیبانی»، از خانههای ارزشمند خیابان سی تیر تهران و دارای جدارههای با ارزش و قرار گرفته در محور گردشگری خیابان سیتیر تخریب شد تا جای آن ساختمانی با ارتفاع 10.5 متر ساخته شود.
نمشي , adidas bold age leggings girls dance studio - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للأطفال مع تخفيضات 25 - 75% أونلاين في السعودية | 106 - Nike WMNS Air Force 1 Shadow "Pastel" - LacollesurloupShops - nike dunks brown white black friday images , CI0919به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، شهرام شهریار در تارنمای «سفرنویس» در مطلبی با عنوان «خانه «سرلشگرشیبانی تخریب شد»، دربارهی این اتفاق نوشته است: «خانه سرلشگر شیبانی که از خانههای ارزشمند خیابان سی تیر تهران بود، با مجوز اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران تخریب شد. این خانه در شمال موزه آبگینه (خانه قوام) قرار داشت و از جدارههای با ارزش و دارای اهمیت محور گردشگری خیابان سی تیر بود.
اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در نامهای با شماره 897/124/942 در تاریخ پنجم اردیبهشت امسال موافقت خود را با تخریب و نوسازی این بنای ارزشمند اعلام کرد و برآن اساس تاکید کرد که با تخریب و نوسازی این ملک با ارتفاع 10.5 متر موافقت میشود.»
شهریار در ادامهی مطلب خود به موقعیت خیابان سیتیر پرداخته و نوشته است: «گذر سیتیر و میرزا کوچک خان با توجه به کثرت اماکن گردشگری ویژه از قبیل موزههای ایران باستان و علوم و فنون، کلیساهای حضرت مریم و پطروس مقدس، آتشکده آدریان و کنیسه حیم مورد استقبال بینظیر گردشگران ورودی و داخلی است و به عنوان گذر ادیان ابراهیمی از آن یاد میشود. به تازگی نیز بخش موزه دوران اسلام و طبقه دوم موزه ایران باستان افتتاح شده است.
خانه شیبانی با معماری ویژه که متعلق به یکی از نظامیان بلند مرتبه دوران پهلوی اول بود، متاسفانه شبانه تخریب و تنها در حال حاضر جداره شرقی آن باقی مانده است. بخشهایی از این بنای ارزشمند مانند سردر آن، معماری قاجاری را در خود داشته است.
چند ماه پیش نیز در 150 متری شمال غربی خانهی موصوف، عمارت دیگری به نام عمارت «ماوثاله» تخریب شد.
امید است به زودی سامانهای برای مستند سازی و تشکیل پروندهی اماکن تاریخی شهر تهران تهیه و تدوین شود تا از این گونه تخریبها چه بدون مجوز چه با مجوزهای به این صورت جلوگیری شود.»