یادمان
برج آزادی، گرفتار تخریب به جای مرمت
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- یکشنبه, 10 دی 1391 10:50
- آخرین به روز رسانی در یکشنبه, 10 دی 1391 10:50
- نمایش از یکشنبه, 10 دی 1391 10:50
- بازدید: 6220
برج آزادی فرو نشست، به گریه افتاد، ترک خورد؛ این روزها همه از برج آزادی میگویند. نگرانی بر جان مردم افتاده است؛ برج آزادی، آبروی ملت ایران است، نماد هویت و معماری اسلامی- ایرانی و شاهد مهمترین حوادث تاریخی. با این همه حرف و حدیثهای متفاوتی این روزها شنیده میشود؛ شاید تنها حرف یک نفر، میتواند ختم الکلام باشد کسی هنگام اجرای پروژه برج آزادی در سال 1352 مهندس ناظر آن بودهاست.
adidas born original women costume for sale - تسوق تشكيلة اديداس اوريجينالز للرجال مع تخفيضات 25 , نمشي - 75% أونلاين في السعودية | nike runners men white hair girls anime characters Retro High OG Patent 'UNC Blue Chill' (W) , BabylinoShops , nike runners men white hair girls anime characters
بارگذاری فایل مرتبط با خبر: برج آزادی، گرفتار تخریب به جای مرمت
خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی- برج آزادی آبروی ملت ایران است. مردم این برج را نماد و هویت ایران میدانند و آن را دوست دارند. برای همین این روزها به دنبال انتشار خبرهایی مبنی بر فرو ریختن این برج، همه اظهار نگرانی میکنند.
حرف و حدیثهای بسیاری در اقصی نقاط دنیا پیچیده است. اما تنها یک نفر، حرفش در مورد این برج، آخرین حرف است. "ایرج حقیقی"، مهندس ناظر اجرایی پروژه برج آزادی. مهندسی که بهترین دوران زندگی خود را شبانه روز صرف ساخت این برج کرده است. برج را فرزندش خطاب میکند و به نظر خودش حتی امروز با پیشرفت مصالح و علم معماری دیگر امکان دوباره اجرا کردن چنین پروژهای را ندارد.
ایرج حقیقی؛ مهندس ناظر ساخت برج آزادی تهران
همراه با مهندس حقیقی راهی بازدید از برج آزادی شدیم. کارمندان بنیاد رودکی که خود نگران وضعیت برج بودند، از این بازدید استقبال کردند. آنها همچون بسیاری از مردم ایران مرتب اظهار تاسف میکردند و بی صبرانه منتظر بودند که اظهار نظر مهندس ناظر برج را درباره وضعیت این بنای هویت بخش که خاطرات و زندگیشان با آن گره خورده بدانند.
بخشی از نم و رطوبت در داخل برج آزادی تهران
این نشت آب در بخش تاسیسات و تمام طبقات برج مشهود بود. نه تنها این نشتها تعمیرات دیگر برج، مثل سیمکشی رو کار که نمای داخل برج را تحت الشعاع قرار داده بود، مورد انتقاد مهندس حقیقی قرار گرفت.
کاشیهای ریخته در بخش مخروطی سقف برج
ساماندهی سال 1386 توسط شهرداری در برج آزادی تهران
او گفت: «این مرمتهای بیجا بود. در همان سال 86 هم من عنوان کردم، اینها مرمت نیست تخریب است. این تخریبها اکنون دارد خودش را نشان میدهد. اگر جلوی آن را گرفته نشود، مسلما به خود برج صدمه میزند. این محوطه باید سریعتر توسط کارشناسانی که تخصص دارند، ترمیم شود. اول عیوب را پیدا کنند و بعد اقدام کنند. نباید ظاهری اقدام کرد؛ سازهها باید بررسی علمی شوند. این سازه، سازهای نیست که به این سادگی ها نشست کند. بهترین متخصصان مرمت در سازمان میراث فرهنگی بیایند کمک کنند، و تا این ساختمان، وضعیت تخت جمشید و امثال هم را پیدا نکرده به داد آن برسند.»
برج آزادی تهران
او ادامه داد: «جوانیمان صرف ساخت این برج شد؛ سه سال بیخوابی کشیدیم، و شاید علاقه ما به این پسر بیشتر از دیگر سازهها باشد. اما یادمان نرود که برج میلاد نمونههایی در سراسر دنیا دارد اما برج آزادی تنها همین نمونه است.»
فاطمه علی اصغر