یادمان
روایتی از یک داستان تکراری
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- چهارشنبه, 25 فروردين 1395 09:25
- آخرین به روز رسانی در چهارشنبه, 25 فروردين 1395 09:25
- نمایش از چهارشنبه, 25 فروردين 1395 09:25
داستان تکراری و سریالی سرقت کاشیها، کتیبهها و عناصر ارزشمند بناهای تاریخی ادامهدار است، داستانی که نخست از تهران آغاز و به مرور دامنهی گسترش آن به شهرهای مختلف کشور نیز کشیده شده است.
SneakersbeShops® , Shop Online For Luxury, High-End Fashion, Expensive & Authentic Designer Brands | Latest Releases , IetpShops - Women's Nike Air Jordan 1 trainers - nike air force suede blauw shoes boots sale freeبه گزارش خبرنگار میراثفرهنگی ایسنا، «داستان سرقتها ادامه دارد، سرقتهایی که نخستینبار خبر سرقت تزئینات چُدنی درب مسجد سپهسالار (مطهری) آغاز و با کاشیها و کتیبههای سایر عمارتهای تاریخی دنبال شد، سرقتهایی که بدون هیچ واکنشی ادامه دارد.
در جدیدترین سرقتها میتوان به سرقت کاشیهای ارزشمند سرای شبستری جداره ناصرخسرو تهران، منبت کاریهای حمام کشوریه، کتیبه مسجد امام علی(ع) واقع در بازارچه حاج زینل شیراز و کتیبه سنگی آبانبار حاج عبدالباقی نراق اشاره کرد.
بخشی از کاشیهای ارزشمند جداره ناصرخسرو، که روایتگر داستانهای اساطیری و شاهنامه بود، نیز ابتدا در اسفند ماه یکی از آنها سرقت و بعد از استتار آن توسط شکوفههای بهاری درختان، مابقی هم سرقت شد. این بخش از ناصرخسرو به سرای شبستری شهره است.
این جداره در طرح پیرایش منظر شهری در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد، پیرایشی که میتوان به اتفاقات تابلوی "توانا بود هر که دانا بود" در سر در مدرسه دارالفنون و ... اشاره کرد. پیرایشی که بعد از چندی، بخشی از کاشیهای مسجد نور دیگر نیست.
سرقت بعدی منبت کاریهای دارای ارزش تاریخی حمام کشوریه است، حمامی که از اولین حمامهای دارای دوش شهر تهران بود، و تمامی دربها و تزئینات آن به داستانهای تورات اشاره داشته است. به تازگی تابلوی منبت کاری سردر آن که داستان حضرت آدم و حوا بود، سرقت شده است.
سرقت بعدی کتیبه 150 ساله و قاجاری آب انبار حاج عبدالباقی شهر نراق است، کتیبهای که یکبار در آذر 94 سرقت و پس از دستگیری سارقین در محل نصب اما دوباره در تاریخ 18 فرودین ماه ربوده شد.
و آخرین سرقت که کمی متفاوت است، کتیبه کوچک سنگی مسجد امام علی(ع) در بازارچه حاج زینل شیراز است، کتیبهای که در تعطیلات پایانی اسفند ماه سال گذشته شبانه به سرقت رفته که پس از صحبت با چند نفر از مردم محله همگی اظهار کردند که دلیل دزدیده شدن این کتیبه توسط سارقان، خط و نشان کشیدن برای اهل محل و افرادی است که شب قبل از سرقت جلسهای در خصوص نحوه برچیدن خلافکاران و پخش کنندگان مواد مخدر در آن محله داشتهاند!»
** شهرام شهریار، فعال میراثفرهنگی و نویسنده سایت «سفرنویس»، در مطلبی که صبح امروز با عنوان «و باز هم سرقتهای سریالی تزئینات عمارتهای تاریخی» در این سایت قرار داده، به سرقتهای سریالی تزئینات بناهای تاریخی پرداخته است.